Zonguldak'ın Çaycuma İlçesi Perşembe Belediyesi tarafından Ramazan ayı etkinlikleri kapsamında ilki 2016 yılı Ramazan ayında olmak üzere bu yıl dördüncü kez düzenlenen ve geleneksel hale getirilen şenlik programları başladı. Bu yıl da Ramazan ayı boyunca her hafta Pazar günleri düzenlenecek olan programların ilki 12 Mayıs 2019 Pazar günü Cevat Özyurt Belediye Aile Çay Bahçesinde gerçekleştirildi.

Programa çocuklarıyla birlikte gelen vatandaşlar çay bahçesinde hoşça vakit geçirdiler. 2019 yılının ilk şenlik programında Karabük İli Safranbolu İlçesinden gelen Meltem Organizasyon grubu üyeleri izleyenlere Karagöz- Hacivat (canlı oyun) tiyatro gösterisi ve palyaçolarla yarışmalar sergilediler. Ayrıca çocuklara balon ve Osmanlı macunu dağıtımı gerçekleştirerek çocuklarla çeşitli oyunlar oynadılar. İkinci hafta etkinliklerinde ise izleyicilere sihirbaz, meddah, aşukla maşuk ve diğer farklı oyunlar sergilenecek. 12 Mayıs tarihinin aynı zamanda "Anneler Günü" olması vesilesiyle Belediye Başkanı İsmail İnam, programa katılan annelere çiçek takdim ederek anneler gününü kutladı.

Başkan İnam, yaptığı konuşmada, annelerin karşılıksız sevgi ve sonsuz özverinin simgesi ve dünyadaki hiçbir değerle karşılaştırılamayacak ve yeri hiçbir zaman doldurulamayacak en kutsal varlıklar olduğunu belirterek, barış ve sevgi dolu bir dünyanın temeli annelerin yetiştireceği bireyler sayesinde atılacağını ifade etti. İnam, annelerin dünyaya getirdiği evlatlarını özveriyle büyüten, iyiye doğruya, güzele yönlendirerek hayata hazırladıklarının altını çizdi.

Editör: Pusula Gazetesi