CÜNEYT ÖZFİDAN’IN ÖZEL HABERİ

Zonguldak’ta Fethullahçı Terör Örgütü (FETÖ) ve Paralel Devlet Yapılanması’na (PDY) finansal destek sağladıkları iddiasıyla 11 şirket ve eğitim kurumuna yapılan operasyon sonrasında kayyum olarak atan isimlerin hangi şirketlerde görev yapacakları ve ne kadar maaş alacakları ortaya çıktı. Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma kapsamında toplamda 16 şirkete kayyum atanması istendiği, ancak mahkemenin 11 şirkete kayyum atadığı ve 5 şirket için ise kuvvetli delil ve kanaat oluşmadığı gerekçesiyle kayyum ataması yapılmasının mahkemece reddedildiği öğrenildi. Kayyum olarak atanan 6 kişiye ise, toplamda 66 bin lira aylık ücret ödenecek.

İŞTE KAYYUM ATANAN ŞİRKETLER VE ATANAN KAYYUMLAR:

Asır Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş., Elmas Özel Eğitim Hizmetleri Ticaret A.Ş, Galaxy Özel Eğitim Hizmetleri Sanayi Ticaret A.Ş., Firdevs Eğitim İşletmeleri Basın Yayın Turizm Ajans Gıda ve Taşımacılık A.Ş., Çağ Özel Eğitim Spor Turizm Ajans Hizmet Ticaret Ltd. Şti.

Bu 5 şirkete kayyum olarak atanan isimler ise şu şekilde:

Milli Eğitim Müdürlüğü Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Kazım Bilgi, Avukat Reyhan Ertem.

Soruşturma kapsamında kayyum atanan diğer 6 şirket ise; Gül İpek Tekstil İmalat Pazarlama İnşaat Sanayi Ltd. Şti., Genç Tüylüoğlu Orman Ürünleri Sanayi Ticaret Ltd. Şti., Genç Tüylüoğlu Paz. Pet. Gıda Met. San. ve Tic. Ltd. Şti., Genç Tüylüoğlu Oto. İnş. Met. San. ve Tic. Ltd. Şti., Genç Tüylüoğlu Mot. Araç. İnş. Paz. San. ve Tic. A.Ş., Ereğli Delta Otomotiv İnş. Met. San. Tic. A.Ş oldu. 6 şirkete kayyum olarak ise; Serbest Muhasebeci Mali Müşavir Polat Sezgün, Serbest Muhasebeci Mali Müşavir İlker Demir, Avukat Engin Üstünkol tayin edildi.

DEKA, DOĞU OTOMOTİV VE BAYRAKTEPE’YE DE KAYYUM ATANMASI İSTENMİŞ

PDY/FET֒ye finansal destek sağlandığı iddiasıyla Cumhuriyet Başsavcılığı’nın başlattığı soruşturma kapsamında kayyum atanmasının istendiği, ancak mahkeme tarafından reddedilen şirketler ise şu şekilde:

DEKA Enerji Plazmatron Tek. Ürt. Paz. Mak. San. ve Tic. Ltd. Şti., DEKA Madencilik Tur. Oto. İnş. Taah. Nak. Tic. ve San. Ltd. Şti., Güner Kolektif Şirketi, Bayraktepe Petrol Bayraktepe Akaryakıt Ür. İnş. Tur. Oto. Nak. Mağ. İşl. Tah. Paz. Tic. Ltd. Şti, Doğu Otomotiv İth. İhr. San. Tic. Ltd. Şti.

KAYYUMLAR 66 BİN LİRA MAAŞ ALACAK

Zonguldak Milli Eğitim Şube Müdürü İlhan Sabit Memiş, Mali Müşavir Kazım Bilgi, Mali Müşavir Polat Sezgün, Avukat Reyhan Ertem, Mali Müşavir İlker Demir ve Avukat Engin Üstünkol olmak üzere 6 kişiden oluşan kayyumların toplamda aylık 66 bin lira maaş alacağı öğrenildi. 11 kurumun başına getirilen 6 ismin üçerli gruplar halinde ikiye ayrılarak şirketleri yöneteceği belirtilirken, her bir kayyumun şirket başına aylık 2 bin lira maaş alacağı, bu ücretlerin ise şirketlerin kendi bünyelerinden karşılanacağı öğrenildi. 6 kayyumun kişi başı aylık ortalama olarak 10 bin lira ile 12 bin lira arasında ücret alacağı öğrenilirken, kayyumlara toplamda aylık 66 bin lira ücret ödenecek.

Editör: Pusula Gazetesi