Zonguldak önceki gün ilginç bir dram daha yaşadı. İki çocuğundan epilepsi hastası kızı 1 yaşındaki E. K.´yı sevk edildiği Bolu´ya götürecek yol parası bulamayan 40 yaşındaki R. K., çaldığı bütün kapılar yüzüne kapanınca kendini kızıyla denize atmak istedi. Kadını, peşinden koşan polisler yakaladı.

Kızları E. ve K.ile birlikte kiralık bir evde oturan R. K., Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi´nden, Bolu´daki İzzet Baysal Tıp Fakültesi Hastanesi´ne sevk edilen kızı Ecrin´i götürebilmek için Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı´na başvurdu. Yeşil Kart uygulamasının sona ermesi nedeniyle yol parası talebi kabul edilmeyen R. K., Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürlüğü´ne yönlendirildi. SGK görevlilerinin de sevk parasının doktora gidip gelmesinden sonra verileceğini söylemesi üzerine R. K., Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü´nden çocukları için verilen 440 liralık maaşını almak istedi. Henüz maaşların yatmaması nedeniyle olumlu yanıt alamayan ve son umudu da kırılan R.K., bunalıma girdi.

Önceki akşam saatlerinde kızı 6 yaşındaki K´yi, Liman Caddesi üzerindeki Çarşı Polis Merkezi´nin önüne bırakan R.K., polislere, "Ben intihar edeceğim" diyerek kucağındaki küçük kızı E. ile deniz kıyısına doğru koşmaya başladı. 2 polis memuru da kadının peşinden koştu. Polisler, kıyıya ulaşmadan yakaladıkları kadını ikna etmeye çalıştı.

R.K., çocuğunun tedavisini yaptırmak istediğini, ancak bütün kapıların yüzüne kapandığını söyleyerek gözyaşı döktü. R.K., "Bana, ´Doktora haftaya git´ diyorlar. Benim kızım epilepsi hastası. Hastaneye götürmem lazım. Gidemiyorum, yol param yok. Tanıdıklarımdan borç istiyorum, farklı tekliflerde bulunuyorlar. Alsınlar çocuklarımı benden, canıma kıyacağım" dedi. Polislerin ikna ettiği R. K., karakola götürüldü.

Kadının durumunu gazetecilerden öğrenen Vali Erol Ayyıldız, karakoldan aldırdığı R. K. ile makamında görüştü. Vali Ayyıldız´ın, R. K.´ya 500 lira para ve 1 ton kömür yardımında bulunma sözü verdiği, ayrıca Bolu´ya da ambulansla götürülmesi için talimat verdiği belirtildi.

R.K., ise Vali Ayyıldız&[#]8217;ın bu çabası karşısında duygulanarak Ayyıldız&[#]8217;a dua etti. Çaresiz kaldığı için böyle bir şey yaptığını söyleyen R.K., ihtiyacı konusunda yalan söylemediği belirterek; &[#]8220;Çaresiz kaldım. Kime gidebilirdim. Beni oradan oraya gönderdiler&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi