Zonguldak Orman Bölge Müdürlüğü’nün sorumluluk alanlarında, kara kış şartlarının yoğun hissedildiği bugünlerde Safranbolu ve Karabük Orman İşletme Müdürlüklerine bağlı ormanlarda çıkan yangınlar, kontrol altına alınarak söndürüldü.

Kışın kendini iyiden iyiye hissettirdiği, kar yağışlarının olduğu, ısının sıfırın altında eksilerde dolaştığı bu mevsimde, Karabük ve Eflani’ de orman yangını çıktı. Karabük merkezde ve Eflani’de hava sıcaklığının 0 C derece olduğu bir zamanda çıkan orman yangını, Karabük ve Safranbolu İşletme Müdürlükleri ekiplerinin soğuk kış şartlarına rağmen gösterdikleri özverili çalışmalar sonrasında kontrol altına alındı ve tamamen söndürüldü.

Yapılan söndürme çalışmalarında, -3 dereceye düşen hava şartları, dik arazi yapısı, gece karanlığı, kuvvetli esen poyraz nedeniyle oldukça sıkıntı anlar yaşayan ekipler, başta Zonguldak Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, İşletme Müdürleri ve yangına katılan teknik personelin kontrol ve yönlendirmesiyle yangını kontrol altına alarak söndürdüler. İlk belirlemelere göre 2,5 hektar civarında ormanlık alanın etkilendiği orman yangınının ardından Orman Bölge Müdürü Ahmet Sırrı Beşel, açıklama yaparak, “Bölgemizde yangın mevsiminin başlamasından bugüne kadar 47 adet orman yangını, 44 adet anız, 88 adet çöp, bahçe, fındıklık, 5 adet ev yangını ile 64 adet asılsız ihbar olmak üzere toplam 289 adet yangına müdahale ettik ve bu yangınlarda toplamda 26,8 hektar örtü yangını meydana gelmiş ve tepe yangınımız oluşmamıştır. Dolayısıyla orman yangınlarında zarar gören alanımız oldukça azdır. Yangınlar sırasında birçok olumsuz şartlara rağmen can ve mal kaybı olmaması tesellimiz olmuştur. Yanan orman alanları, 2017 yılında tekrar ağaçlandırılacaktır. Tüm çalışanlar, çıkan yangınlarda oluşabilecek zararın en az düzeye indirilmesi için tüm güçleri ile mücadele etmişlerdir. Bizim için yangınla mücadele, vatan savunması gibidir. Bu mücadelede katkısı olan birçok kişi ve kurum vardır. Onlara ve başarılı çalışmalarından dolayı tüm personele teşekkür ediyorum” dedi.

Editör: Pusula Gazetesi