Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan Özel Halk Otobüsleri İşletmecisi SED Otomotiv Sahibi Sıtkı Velioğlu'nun intiharı ve sonrasında kentte patlayan tefeci olayları ile ilgili soruyu yanıtladı.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, konuyla ilgili şunları söyledi: "SED Otomotiv Firması zaten Sıtkı Bey ile Mustafa Bey'in Rahmetli Sıtkı Bey ile onun kardeşinin zaten şirket ortağı bizim şu an bir sıkıntımız yok. Firmadan bize gelen bir sıkıntıda yok. Valilik tarafından devam ettiği için süreç bizim dışımızda. Bir konu bizim şu an taşıma ile ilgili bir sıkıntımız yok. Olduğu zaman zaten bir gereğini yaparız ama şu an bize yansıyan bir sıkıntımız yok. Süreç bitince göreceğiz onu şimdiden konuşmak çok mantıklı değil. Borç olduğu zaman belediye zaten tahsil eder, ama şu an öyle bir durum yok. Bizim derdimiz hizmet edebilmek iş arkadaşlarımıza, mesai arkadaşlarımıza, vatandaşlarımızdan da maksimum hizmeti alıp verim alabilmek onun için uğraşıyoruz daha önceki süreçleri biliyorsunuz. Sağ olun en ince detayına kadrat yazıyorsunuz halkımızda bilgileniyor ama şu an bizim halk otobüsleri ile bir sıkıntımız yok firmanın bize borcu da yok. Zaten bir sıkıntı olduğu zaman şeffaf bir şekilde sizlerle paylaşıyoruz."

Ak Parti Zonguldak İl Başkanı Zeki Tosun şöyle konuştu: "Öncelikle Sıtkı kardeşimizi rahmetle anıyoruz. Böyle bir olayla Zonguldak'ın anılması hoş bir şey değil. Bunun gerekli açıklamasını valilik, savcılık yapıyor. Gönül isterdi ki böyle bir şey ilimizde hiç yaşanmasın ama oldu bunun sebepleri nedir illaki adli makamlar araştıracaktır gerekenlerde yapılacaklardır."