Zonguldak Kömürspor 2'nci Başkanı Davut Acar dün akşam saatlerinde yönetimden affını isteyerek istifa etmişti. Yönetim Kurulu'nun ısrarlarına rağmen istifasından vazgeçmeyen Davut Acar'ın neden istifa ettiği ortaya çıktı.

Hakem ve gözlemci raporlarını inceleyen Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Davut Acar ve Zonguldak Kömürspor'u PFDK'ya sevk etti.

Bu kararın ardından ise Davut Acar Zonguldak Kömürspor'a daha fazla zarar vermemek için istifa ettiği öğrenildi.

İŞTE DAVUT ACAR VE ZONGULDAK KÖMÜRSPOR'UN PFDK'YA SEVK EDİLDİĞİ KARAR

Disiplin Kurulu toplantısında Zonguldak Kömürspor için yapılan açıklama şöyle: "CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü'nün 21.01.2022 tarihinde oynanan CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR-PENDİKSPOR FUTBOL A.Ş. TFF 2. Lig Beyaz Grup müsabakasındaki "çirkin ve kötü tezahüratı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 53. maddesi uyarınca PFDK'ya sevkine,

CRIPTOSWAPS ZONGULDAK KÖMÜRSPOR Kulübü idarecisi DAVUT ACAR'ın aynı müsabakadaki "talimatlara aykırı hareketleri" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 46. maddesi, Müsabakalarda Uygulanacak Covid-19 Tedbirlerine İlişkin Talimat'ın 4/3 maddesi ile 2021-2022 Sezonu TFF 2. Lig Müsabakaları Statüsü'nün 5/9 maddesi uyarınca ve "saldırısı" nedeniyle Futbol Disiplin Talimatı'nın 44. maddesi uyarınca 25.01.2022 tarihinden itibaren tedbirli olarak PFDK'ya sevkine karar verilmiştir"