Fiat'ın sloganı olan geniş ailelerin tercihi ile aileniz ne kadar kalabalıksa o kadar çok kişi bu araca rahatlıkla sığmaktadır. Küçük araç tiplerinden ziyade geniş tavanı ve bagajı ile mükemmel bir araç diyebiliriz.

Türkiye'nin en çok tercih edilen minivan panelvan türünün aracı olan fiat doblo baştan aşağı yenilenen dış ve iç tasarımı, sağlamış olduğu yakıt tasarrufu geliştirilmiş olan güvenlik sistemleri ile yeni sistem teknolojik özellikler ile hafif ticari araçlar içerisinde fark yaratacağa benziyor.

Türkiye de en çok tutulan model olduğu ve parçalarının ucuz olması sebebiyle aynı zamanda en kolay satılabiline yani ikinci eli olan bir araçtır.

İkinci el doblo fiyatları ise model motor gücü ruhsat türüne göre değişmektedir. Bu araçların fiyatlarını seri ilan sitelerinden takip edebilirsiniz.

En çok tutulan modelleri

Fiat Doblo'da 1,3 Multijet ve 1.6 Multijet modelleri piyasanın en çok tutulan araçlardır. Minivan & Panelvan olarak bilinen bu araçlarda üç tür ruhsat kaydı bulunmaktadır bunlar; Kamyonet, Otomobil ve Minibüs 'dür. Bu araçlardaki kasa tipleri ise şu şekildedir; Camlı van, Panel van, Frigorik panel van ve minibüs olarak tasarlanmıştır. Araçların 2010 ve altındaki kapı sayısı 4 tanedir şoför arkasındaki kapı girişi kapalıdır. 2010 ve üzeri modellerde ise şoför arkasında çift sürgülüdür. Bagaj kısmında bir çok malzemeyi rahat bir şekilde taşıyabilirsiniz. Arka koltukları yatık bir şekilde kullanabilmekle birlikte tamamen de kaldırabilirsiniz. İsterseniz Bagaja 2 Koltuk daha yerleştirerek aracı 7 kişilik de kullanabilirsiniz.

İkinci el Fiat Doblo araçların en çok tutulan renkleri ise gri ve beyaz tonlarıdır. Ancak insanların zevklerine bağlı olarak her renginde kendine göre bir alıcısı bulunmaktadır. Örneğin benim kullandığım doblo ateş kırmızısıdır. Fiat Doblo yakıtı, araçların yakıtı Dizel'dir. Ancak 1.2 ve 1.9 Modellerde Benzin + LPG olarak kullanabilirsiniz.

Bunun dışında 2.el araba için güncel ilanların bulunduğu seri ilan sitelerinden diğer araç türlerine ulaşabilirsiniz.

Türkiye'deki güncel 2.el araba ilanların bulunduğu www.2elotoaraba.com ziyaret edebilirsiniz.

Editör: Pusula Gazetesi