´Evimde kaynayan tencerem, beni bekleyen biri olmadığı için yollardayım´ diyen Çancı, kendisini terk eden 3 eşi için, ´Bir araya gelip beni adam akıllı dövselerdi de terk etmeselerdi´ diyerek içleniyor. Aradığı mutluluğu bulana kadar yolculuğuna devam edeceğini belirten Şaban Çancı, hayatını kısaca şöyle anlattı:
"1945 doğumluyum. Yalnız olduğum için ve evde tencerem kaynamadığı için geziyorum. Daha doğrusu mutluluğu bulamadığım için geziyorum. 3 kez evlendim ama yetmedi. 3-5 kez daha evlensem fena olmaz. Kimisi arada 50 yaş fark var diyerek dedikodu yapar. Ben 3 eşimden de boşandım. 2 eşimde beni terk etti. Ama bir kez peşlerinden gitmedim. Bir kez almaya gitmedim. 3. eşimde evi boşalttı terk edip gitti. Beni neden terk ettiler bilmiyorum. Ama hepsi bir araya gelip, beni adam akıllı dövselerdi ve beni terk etmeselerdi daha iyi olurdu. Çünkü ben bir kez onları dövmedim sövmedim. Şimdide evimde kaynayan tencerem yok, bekleyenim de yok.
Kış ayında 8 ay koltuk, yorgan dikip para biriktiriyorum. Yazında böyle yollara düşüyorum. 1990 yılına kadar Antalya´da 5 yıldız otelde çalıştım. Daha sonra 95´ten itibaren de geziye başladım. Yani keçileri dağıtmaya başladım.
Yola yalnızlıktan çıktım. Evimde yemeğim olsa, birde bana iyi davranan biri olsa yollara düşmem evimde olurum. Türkiye´de gezmediğim yer kalmadı. Ayrıca 2004´te Suriye, Pakistan, 2005´te Suriye Ürdün, Mısır, 2006´da da İran´a gittim. İran´a gittiğimde giriş yaparken beni kimse uyarmadı. Tam 90 gün misafir olarak kalmam gerekiyormuş. Ama ben 99 gün kaldım. Çıkış yapmak istediğimde bana izin vermediler. Her yere başvurdum ama beni bırakmadılar. Bende 100 dolara kaçak çıktım. Kaçakçılar beni karın ortasında İran´dan kaçırdılar. Gittiğim yerlerde de üstü kapalı rüzgar esmeyen yerlerde kaldım. Sağolsunlar gittiğim her yerde yardım ettiler. Kimisi para verdi kimisi yemek. Beni yaşlı sakallı görünce acıdılar. Onların sayesinde karnımı doyurdum ve parasız kalmadım. Bisikletimin boyalarını da kazıdım. Çünkü çocuklar oynamak istiyorlar. Böyle eski görünce kimse dokunmuyor. Bende bir yere yemek yemeğe girdiğimde rahat oluyorum. Şimdide birkaç gün burada kaldıktan sonra Akçakoca ve Adapazarı´na ulaşırsam Hopa´dan İstanbul´a Karadeniz sahil yolundan ulaşmış olacağım. İstanbul´da birkaç gün kaldıktan sonra da Antalya´ya geri döneceğim.
Yalnız kaldığım sürece de bu yolculuklarıma devam edeceğim. Çünkü evde durursam karnımı doyuramam. Ayrıca bu yolculuk sayesinde sporumu da yapmış oluyorum. Sigara içki kullanmıyorum. O nedenle sağlığım yerinde."
Editör: Pusula Gazetesi