Eğitim İş Çaycuma Temsilcisi Olcay Özyurt yaptığı konuşmada; “ Bizler her etkinliğimizi bir amaca hizmet ederek yapmaktayız. Toplumsal sorumluluklarımızı biliyoruz. Yönetim olarak aylar öncesinden aldığımız bir karardır. Toplumun unutulan değerlerine sahip çıkmak bizim öncül görevimizdir. Ulu önder Mustafa Kemal Atatürk Gazi ve şehitlerimizle ilgili 19 Eylül 1921 TBMM tarafından gazilik ünvanı verilmesinde kürsüden yaptığı konuşmanda şöyle der; “Malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir”. Biz Atatürk’ümüzün gösterdiği yolda verdiği mesajlar doğrultusunda yürümeye devam edeceğiz. Ülkemizde öğretmenler günü olarak 24 Kasım’ın seçilmesi elbette ki tesadüf değildir. Atatürk’ün Millet Mektepleri’ni açtığı ve başöğretmenliği kabul ettiği tarih 24 Kasım 1928’dir. Bu önemi sebebiyle 1981 yılından bu yana 24 Kasım, Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır. Başöğretmen Atatürk’ün aydınlattığı yolda, bugün yüz binlerce öğretmen yürümekte ve bu meşaleyi elden ele gönülden gönüle yeni nesillere taşımaktadır.

‘Ülkemizi gerçek hedefe, gerçek mutluluğa kavuşturmak için iki orduya ihtiyaç vardır; Biri vatanımızı kurtaran asker ordusu, diğeri ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan (bilim, kültür) ordusudur’demiştir Mustafa Kemal.

‘Yine Mevzubahis vatansa gerisi teferruattır’sözünü hatırlatmak isterim. Evet adından söz edilen Vatan. Çanakkale askerinin demlenen yüreğinden çıkan onun son nefesiyle buğulanan Anadolu’da ,kandan kalemiyle Mustafa Kemal’in yazdığı ÖNSÖZ’dür vatan.Her şey bitti derken Samsun’da tekrar destan yazmaya başlayan Mustafa Kemal’dir vatan.

İnsan çalışarak pek çok rütbe ve unvanlar elde edebilir hayatta.Bu rütbelerin başında hiç şüphe yok ki, şehitlik ve gazilik gelir. Çünkü bu rütbeler hayat karşılığında elde edilmekte ve inanç sayesinde kazanılmaktadır. Gaziliğin devlet ve millet nezdindeki en büyük önemi, Ulu Önder M. Kemal Atatürk’ün 19 Eylül 1921’de TBMM tarafından gazilik ünvanı tevcih edilmesi üzerine söylediği şu ifadelerde yer almaktadır.

“Kahraman Türk Ordusu; sizin kahramanlığınızla kazanılan büyük zaferin millet tarafından takdimine delalet eden bu ünvan ve rütbeye ancak size izafe ederek bütün askerlik hayatımın en büyük iftiharı olarak taşıyacağım. Milli bağımsızlığımızı, vatanın milleti ile bölünmez bütünlüğünü muhafaza etmek maksadıyla vatanımızın her karış toprağına kanlarını akıtan, Türk tarihine altın sayfalar yazdıran gazilerimizin, can veren şehitlerimizin hatıralarını yüceltmek, onlara olan minnet ve şükran duygularımızı ifade etmek milli görevimizdi.

Vatanımızın kurtuluşunda düşmanla amansız mücadele eden malül veya gazi olarak hayat mücadelesi veren bu değerli şahıslara sahip çıkmak ve onlara saygılı olmak milletimizin tarihine ve mazisine bağlılığın bir ifadesidir.”

Ve öğretmenler, ulusumuzun geleceğini yoğuran irfan ordusunun rütbesiz kahramanları… Ürünü insan olan ve başlı başına bir amaç olmaktan öte, sizleri gayenize ulaştıran bir vasıta. Noktalı virgülün iki cümleyi bağlaması gibi bizler de öğrencilerleyiz her daim. Dünya(iki kapılı han)meçhullerle doludur.Hep aramakla geçer ömrümüz.Hep mücadele ederiz umut ışığı var oldukça.Gözlerdeki puslu camı şevkatle sabırla sileriz.Doğruluk, dürüslük,çalışkanlık,hoşgörü,sevgi,Cumhuriyet’e bağlılık en önemli şey olmalı insanların yüreğinde der nice vatandaş yetiştiririz bir ağaç gibi tek ve hür ama orman gibi de kardeşçesine.

Ey öğretmenler! Cumhuriyet sizden, fikri hür, vicdanı hür,irfanı hür nesiller ister der Başoğretmen.

Ey Gaziler! Memleketin elinde biri değil her tarafı tahrip edilse, her tarafı ateşler içinde bırakılsa biz bu toprakların üstünde bir tepeye çıkacağız ve ordan yine vatanı savunacağız der Başkomutan.ve ekler:’Ya İstiklal ya ölüm’ diye.Ve ümidim dediği gençliğe yani bizlere seslenerek şöyle der: Birinci vazifen, Türk istiklâlini, Türk Cumhuriyetini, ilelebet, muhafaza ve müdafaa etmektir.Muhtaç olduğun kudret, damarlarındaki asil kanda mevcuttur!

Çaycuma Endüstri Meslek Lisesi öğretmeni Pelin Atılanok’un hazırlayıp Sunumunu yaptığı gecede Atatürk’ün öğretmenliği ve Gaziliği ile ilgili slayt izlendi Atatürk’ün sevdiği şarkılar eşliğinde yemek yendi ve sonrasında Sayın Gazi Bedri Aytepe’nin yaptığı konuşma dikkatle ve beğeni ile dinlendi.

Gazilerimize geceyi onurlandırmalardan dolayı altı 6 gaziye de plaketleri takdim edildi. Geceye eşleri ile birlikte katılan gazilerimize teşekkür edilerek, Eğitim İş sendikasının emekli olan üyeleri Şemsettin Salan ile Mustafa Tarakçı’ya eğitim camiamıza ve sendikamıza yapmış oldukları hizmetlerden dolayı plaketleri takdim edildi. Ayrıca sendikamızın manevi destekçileri Perşembe Belediye Başkanı Sayın İsmail İnam, Ercom Bilgisayar ve Avea İletişim Hizmetleri Ergin- Tülay Baklacı ile Saide Özcan’a teşekkür edilerek plaket takdim edildi.

Editör: Pusula Gazetesi