Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Vali Erol Ayyıldız&8217;ın eşi Uzman Dr. Dilek Didem Ayyıldız önderliğinde yapılan Mobil Uygulaması&8217;nın Çaycuma&8217;daki son durağı Perşembe Beldesi oldu. Perşembe merkez ve beldeye bağlı 18 köyde ikamet eden bayanların büyük gösterdiği proje Cuma günü tamamlanacak. Projede gruplar halinde eğitim hemşireleri tarafından eğitme alınan bayanlara daha sonra rahim ağzı kanserinin erken teşhisi için smear testi yapılıyor, kendi kendine meme muayenesi öğretiliyor ve 40 yaş üstü bayanlara mamografi çekimi için tarih veriliyor. Filiz-Rıfat Güpgüpoğlu Lisesi&8217;nde gerçekleştirilen taramaya Perşembe Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi, Okul Müdürü Mehmet Özdemir ve Sağlık Grup Başkanı Dr. Öznur Özdemir bizzat katılarak destek veriyor. Beldede taramadan geçen bayanların 600&8217;ü bulması hedefleniyor.


AYYILDIZ; &8220;ÇAYCUMA&8217;DA BAŞARIYLA TAMAMLANDI&8221;


Dilek Didem Ayyıldız, beraberinde Kaymakam Hasan Yaman ve eşi Özlem Yaman, Belediye Başkanı Mithat Gülşen&8217;in eşi Gönül Gülşen, Zonguldak Halk Sağlığı Müdürü Aslıhan Külekçi ve Şube Müdürü Esin İlhan ile birlikte taramanın yapıldığı okulu ziyaret etti. Uygulamanın bu hafta Çaycuma&8217;da sona ereceğini belirten Ayyıldız; &8220; Proje devam ederken Kaymakamımız , Belediye Başkanımız ve eşleri çok büyük kolaylıklar sağladılar. Zonguldak Halk Sağlığı ve Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi personeli çok özveriyle çalıştılar. Bir vali eşi olarak hepsi ile gurur duyuyorum, tebrik ediyorum.


Halk Sağlığı Müdürümüz Aslıhan Hanım ile Şube Müdürümüz Esin Hanım çalışmaları ile Türkiye&8217;de örnek gösterilen kişiler oldular. Bu projeler halkın kanser konusunda duyarlılığını artırmak için çok önemli. En büyük görevde insanın kendisine düşüyor. Özellikle kadınlarımız sağılığına sahip çıksın, taramalarını yaptırsın, Ümit ediyoruz ki kanser hastaları azalsın. Kanser erken tanı ile tedavi edilebilir bir hastalık. Her sekiz dakikada bir kadın meme kanserinde, her altı saatte bir kadında rahim ağzı kanserinden hayatını kaybediyor&8221;şeklinde konuştu.


MİYANYEDİ; &8220;ELİMİZDEN GELEN DESTEĞİ VERDİK&8221;


Projenin Perşembe&8217;de kusursuz devam etmesi için gereken tüm desteği verdiklerini belirten Belediye Başkanı Rasim Miyanyedi; &8220;Zonguldak Halk Sağlığı Müdürlüğü Koordinatörlüğünde Sayın valimizin eşi Uz. Dr. Didem Dilek Ayyıldız önderliğinde yapılan MOBİL Ketem Uygulaması beldemizdeki çalışmalarına Filiz-Rifat Güpgüpoğlu Lisesi&8217;nde başlamıştır. Perşembe Beldesi merkez ve bağlı 18 köyde kapsayan çalışmada 20-69 yaş arası bayanlara kendi kendine meme muayenesi eğitimi verilmekte ve rahim ağzı kanseri için tarama yapılmakta, şimdiye kadar beldemiz ve bağlı köylerden yaklaşık 400 bayan taraması yapılmış olup çalışmaların 08.02.2013 Cuma günüde devam edilecektir.


Bayanlarımın projeye ilgisi ve duyarlılığı bizleri ayrıca mutlu ediyor. Uygulamayı ilimizde gerçekleştirilen büyük bir sağlık hizmeti olarak değerlendiriyor, ve projeyi başlatan Sayın Valimiz Dilek Didem Ayyıldız&8217;a, İl Sağlık ve İlçe Sağlık Müdürlüğümüze ve okulu bu proje için tahsis eden Milli Eğitim Müdürlüğü ile Okul Müdürümüze teşekkür ediyor, tüm bayanlarımıza sağlıklı günler dilerim&8221;diye konuştu.


Ücretsiz eğitim ve tarama projesinden oldukça memnun olduklarını belirten Perşembeli bayanlar; &8220;Öncelikle bizlere verdikleri değerden dolayı Sağlık Bakanlığımıza, Valimizin eşine ve burada günlerce bizlere yardımcı olan Çaycuma Toplum Sağlığı personeline çok teşekkür ediyoruz. Kendimizle beraber gelinlerimizi ve kızlarımızı da muayeneye getirdik. Ayağımıza gelen bu hizmeti kaçırmayıp, şimdiye kadar gelemeyenlerin mutlaka tarama yaptırmasını istiyoruz &8221;şeklinde konuştular.


Taramadan geçen bayanları neticeyi bir ay sonunda telefonla yad bizzat gelerek Çaycuma Toplum Sağlığı Merkezi&8217;nden öğrenebilecekler.

Editör: Pusula Gazetesi