AK Parti Zonguldak Merkez İlçe Başkanı Metin Karaduman, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar ile birlikte havaalanına destek vermek için gittikleri Trabzon ziyaretini Pusula’ya değerlendirdi.

Trabzon’un ilçelerinin Zonguldak’ın merkezinden daha iyi olduğunu ifade eden Başkan Karaduman, “Zonguldak’a ‘il’ diyoruz, ama orada ilçeleri gezdik, ilçeler bizim merkezimizden daha iyi. AK Parti Trabzon Teşkilatı’nı da Zonguldak’a davet ettik, gelirlerse, biz de Zonguldak’ın bozuk yollarını, kanalizasyonlarını, çukurları gösteririz, aradaki farkı görürler” dedi.

Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve Meclis üyelerini hem havaalanına destek olmaları, hem de orada yapılan hizmetleri görmeleri için Trabzon’a gitmelerini tavsiye eden Karaduman, şunları söyledi:

“SAHİL YOLU YAPACAKSAK, TRABZON’UN YAPTIĞI GİBİ DENİZİ DOLDURMALIYIZ”

“Trabzon ziyaretimizde teşkilatımız olarak, öncelikle amacımız, Zonguldak-Trabzon, Zonguldak-İstanbul seferlerinin tanıtımını yapmak ve destek vermek için program hazırlamıştık. Bu programa, Milletvekilimiz Özcan Ulupınar Bey’i de dahil ederek, Trabzon’a bir uçuş gerçekleştirdik. Orada bizi teşkilatımız karşıladı. AK Parti Trabzon İl Teşkilatımız ile birlikte, Trabzon Valisi Sayın Recep Kızılcık’ı ziyaret ettik. Kendisi Zonguldak’a yabancı biri değil, eşi Zonguldaklı. Trabzon’un sahilde bulunan ilçeleri gezdik. Yapılan hizmetleri hem yerinde görmek, hem de teşkilatımızın çalışmaları hakkında bilgi almak için teşkilatlarımızı ziyaret ettik. Zonguldak ve Trabzon aynı paralelde… Coğrafi olarak Trabzon’un düz alanı bize göre daha fazla. Ama son zamanlarda denizi de doldurarak, şehrin önünü açmışlar. Trabzon Merkez’de ve Artvin’e kadar uzanan sahil yolunun bitmesiyle deniz doldurularak, alan elde etmişler. Sahil yolu tamamlanırken, içinde tüneller var, duble yollar, spor tesisleri var, hep bu dolgunun üzerine inşa edilmiş. Nüfus olarak Trabzon bizden kat kat büyük. Toplam nüfusu 770 bin, Merkez nüfusu 450 bin. Coğrafya olarak baktığımız da, Zonguldak ile kıyasladığımızda birbirine çok yakın ilçeler var. Trabzon’da yapılanlar ile Zonguldak’ta yapılanlar çok farklı. Biz de oradaki yerleri görüp Zonguldak’ta neler yapabileceğimizi planladık. Türkiye’nin birçok yerinde tünel çalışmaları var. Bizim de Mithatpaşa Tüneli ihalemiz bitti. Çalışmalar, Bağlık’tan başlayacak. Zonguldak ile Trabzon’u karşılaştırdığımızda, özellikle denizi doldurmamız gerektiğini düşünüyorum. Adliye’nin önünü veya liman arkasını doldurmadan şehrin önünü açma şansımız yok. Sahil yolu yapacaksak, denizi doldurmamız şart. Belediye anlamında baktığımız zaman, orada yol problemleri bitmiş. Şu anda sadece kültürel ve sosyal belediyecilik yapıyorlar, hiçbir sıkıntıları yok. Trabzon’un merkezinde toplam 150 tane taksi var. Bizim burada, Kilimli ve Kozlu’yu da katarsak, Merkez ile birlikte 550 taksi var. Trabzon Büyükşehir Belediyesi, mevcut belediye otobüslerini dolmuşçulara verme konusunda bir çalışma yapıyor. Biz buradaki taksi ve dolmuş duraklarına gittiğimiz zaman, ‘dolmuş duraklarını birleştirelim, halk otobüslerini dolmuş duraklarına verelim’ diyoruz. Biz söylüyoruz, ama Zonguldak Belediyesi bu işin içerisinde olmak istemiyor. Bunu dolmuşçular ve taksiciler de istiyor.”

“BELEDİYE BAŞKANI TRABZON’A GİTSİN, ARADAKİ FARKI GÖRSÜN”

“Zonguldak’a ‘il’ diyoruz, ama orada ilçeleri gezdik, oradaki ilçeler bizim merkezimizden daha iyi. Biz Zonguldak Belediyesi’ni eleştirdiğimiz zaman, ‘iktidar partisi muhalefet yapıyor’ diyorlar. Vatandaşın söylediklerini dile getirmeyelim mi? Zonguldak Belediye Başkanımız veya Meclis üyelerimiz havayoluna destek versinler, Trabzon’a gitsinler, merkezi ve ilçeleri gezsinler, aradaki farkı görsünler. Bartın ve Karabük’te bulunan sivil toplum örgütleri de havaalanına destek versinler. Biz Trabzon’a gittiğimizde, havaalanına destek vermek için gittiğimizi kendilerine söyledik. AK Parti Trabzon Teşkilatı’nı Zonguldak’a davet ettik. Gelirlerse, biz de Zonguldak’ın bozuk yollarını, kanalizasyonlarını, çukurları gösteririz, aradaki farkı görürler. Ziyaretimizde bize eşlik eden AK Parti Trabzon İl Başkanı Adnan Günnar ve Yönetim Kurulu üyelerine, Kozlu Belediyesi eski Meclis üyesi Salih Tosun’a teşekkür ediyorum.”

Editör: Pusula Gazetesi