Mehmet Özkanca ile Talat Şeker´in yarıştığı kongrede 379 delege oy kullandı.

Mehmet Özkanca 139, Talat Şeker 138 oy aldı.

Talat Şeker, seçim sonucuna itiraz etti.

Oylar sayıldı, sonuç değişmedi.




MHP Kdz. Ereğli İlçe Teşkilatı´nın olağan kongresi teras kafeterya da başladı. Kongrede Mustafa Korkutan´ın konuşması sırasında Talat Şeker taraftarları tepki gösterince gerginlik yaşandı.

Ereğli Haber- Milliyetçi Hareket Partisi´nin (MHP) Kdz Ereğli İlçe kongresi bu gün saat 13.00’de başladı. Kongre de Divan Başkanlığını MHP MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal yapıyor.

ŞEKER´İN HEDEFİNDE ÖZDEMİR VE ÖZKANCA VARDI

Saat 13.00´de başlayan kongrede ilk konuşmayı yapan Başkan Adaylarından Talat Şeker mevcut ilçe Başkanı İlkay Özdemir´i çok sert bir şekilde eleştirdi. Milletvekili Günal zaman zaman Şeker´in konuşmasını keserek "Konuşmalarınızı şahsileştirmeyin, yapacaklarınızı anlatın" dedi.

Şeker konuşmasının devamında diğer başkan adayı Mehmet Özkanca´yı eleştirmeye başlayınca Divan Başkanı MYK Üyesi ve Antalya Milletvekili Mehmet Günal, yine araya girdi ve Şeker den konuşmasını bitirmesini istedi.

ÖZKANCA´DAN BİRLİK-BERABERLİK MESAJLARI

Talat Şeker´in ardından kürsüye çıkan MHP Eski İlçe Başkanı Mehmet Özkanca ise Şeker´in aksine birlik-beraberlik mesajları verdi. 1999-2002 yılları arasında görevde olduğu dönemde Ereğli´de sağladıkları birlik-beraberlik sayesinde birçok projeyi hayata geçirme fırsatı bulduklarını söyleyen Özkanca, Ereğli´de ki ekonomik krize vurgu yaptı.

Ereğli´de tersanelerin kapandığını, sac tüccarlarının battığını ve esnafların kepenk kapatmaya başladıklarını söyleyen Özkanca, kötü gidişatın önüne geçmek için Ereğli´de kavgalara son vererek birlik-beraberliğin sağlanması gerektiğini ifade etti. Özkanca MHP´de birlik beraberliği sağlamak için aday olduğunu, kendisinin ilçe başkanlığına ihtiyacı olmadığını dile getirdiği konuşmasında, önümüzdeki yerel seçimlerde sürpriz Belediye Başkan adayları açıklayacaklarını söyledi.

KORKUTAN ÖZDEMİR´E SAHİP ÇIKTI

Özkanca´nın konuşmasının ardından kürsüye çıkan MHP İl Başkanı Mustafa Korkutan ise Talat Şeker´in İlkay Özdemir´e yönelik eleştirilerine yanıt verdi. 11 yıl önce MHP´de kimsenin kalmadığı bir dönemde İlkay Özdemir´in ortaya çıkarak "Ben bu partiyi sahipsiz bırakmam" diyerek görevi devraldığını belirten Korkutan "İlkay hanım sen çoluğunun-çocuğunun rızkından keserek partiye harcadın. Çek-senet peşinde koşmadın. Sen konuşulanlara aldırma" dedi.

TALAT ŞEKER TARAFTARLARI KORKUTAN´A KIZDI

Bu sözler üzerine Talat Şeker´in taraftarları Korkutan´A "Sen ne biçim konuşuyorsun. Bizi zan altında bırakıyorsun. Ayıp be..." diyerek tepki gösterdi. Korkutan ise konuşmasında Talat Şeker´i kast etmediğini ancak İlkay Özdemir´e de söz söyletmeyeceğinin altını çizdi.

Yaşanan gerginlik Divan Başkanı Antalya Milletvekili Mehmet Günal´ın araya girmesi ile sona erdi. Kongre salonunda gergin hava devam ediyor. Kongrenin yapıldığı Teras Kafeterya’nın etrafında geniş güvenlik önlemleri alındığı göz çarparken, 50´ye yakın polis kongrede görev yapıyor.

MHP Kdz Ereğli İlçe Kongresine Saadet Partisi Ereğli İlçe Başkanı Gökhan Göktaş, BBP Ereğli İlçe Başkanı Nizamettin Halıcıoğlu, Muhtarlar Derneği yönetim Kurulu Üyesi Nazif Kaplan, Kdz Ereğli Yeşilay Derneği Başkanı Mustafa Gediksiz, Zonguldak Kızılay Derneği Başkanı Nihat Aygün ile çok sayıda partili katıldı.

KONGREDE ADAY OLAN BAŞKANLARIN LİSTELERİ İSE ŞU ŞEKİLDE:

MEHMET ÖZKANCA:

1-Mustafa Köseoğlu

2-Sinan Bozdoğan

3-Aziz Yıldırım

4-Casim Öztürk

5-Adem Aydın

6-Asım Marankoz

7-Erdoğan Ataoğlu

8-Murat Başak

9-Şenol Sönmez

10-Süleyman Kanca

11-Mehmet Cecikoğlu

12-Murat Uğurlu

13-Uğur Duru

14-Habil Kapan

15-Mehmet Ali Bilgi

16-Uğur Alp Civelek

17-Murat Aydeniz

18-Ahmet Solmaz

TALAT ŞEKER:

1-Ercan Yalçın

2-Süleyman Özkaramuk

3-Hasan Coşkun

4-Yaşar yüksel

5-Zekeriye Demirtürk

6-Yakup yıldırım

7-Şendoğan Yıldırım

8-Erkan Aktürk

9-Sertan Kuzu

10-Ayla türk

11-Hacıbey Tanık

12-Cihan Likoğlu

13-Hasan Sezer

14-Bayram Karapınar

15-Satılmış Yılmaz

16-Mustafa Kertlez

17-İsa Ramazan Albayrak

18-Mehmet Eroğlu

Editör: Pusula Gazetesi