Zonguldak İl Genel Meclisi'nin Temmuz ayı 5'inci Birleşim toplantısı Meclis Başkanı Necdet Karaveli Başkanlığında gerçekleştirildi.

Meclis yoklama ve bir önceki birleşimin tutanak özetinin okunup oylanmasının ardından gündem maddelerinin görüşülmesine geçildi.

Mecliste, Çaycuma İlçesi Serdaroğlu Köyü kanalizasyon projesi ile ilgili gerekli izin ve irtifak işlemlerinin alınabilmesi için, Zonguldak İl Özel İdaresi 2019 yılı yatırım programına alınması hususu görüşülerek, oy birliği ile ilgili komisyonlara havale edildi.

Meclis üyeleri İsmail Terzi, Rıfkı Gültekin, Ali Kemal Karaca ve Hüseyin Engin tarafından Ereğli ilçesine bağlı Ortaköy, Hasbeyler, Düzpelit köylerinde vatandaşların sosyal ve kültürel etkinliklerini yapacakları alan oluşturulması için önerge verildi. Önergenin gündeme alınması kabul edildi. Rıfkı Gültekin söz alarak sosyal alanının gerekliliğine vurgu yaptı. Yapılan oylamada önerge ilgili komisyonlara havale edildi.

MECLİS AĞUSTOS'TA TATİL YAPACAK

İl Genel Meclisi Başkanı Necdet Karaveli, Meclisin Ağustos ayında tatil yapacağını ve Meclis üyelerinden vatandaşların hizmetlerinin aksamaması için duyarlı olmalarını isteyerek şunları söyledi; "Sizden rica ediyorum bölgedeki programların işlerin aksamaması için insanlarımıza hizmet konusunda bütün konuları en iyi şekilde takip edelim. Aksatmadan programlarımızı en iyi şekilde yapalım" dedi. Tatil boyunca İl Özel İdare'nin görev başında olacağını ifade eden Karaveli, gerekirse olağanüstü durumlarda meclisi toplayabileceğini belirtti.

Toplantı bir sonraki birleşimin günü ve saatinin belirlenmesi ile sona erdi.

Meclis ağustos ayı tatilinin ardından 2 Eylül 2019 Pazartesi günü toplanacak.

Editör: Pusula Gazetesi