Sunduğu faydalar sayesinde matcha çayı dünyanın en faydalı içeceği olarak bilinmektedir.

Matcha çayı nedir? Faydaları nelerdir?

Japon geleneklerine özgü bir şekilde üretilen matcha çayı, yeşil çayın öğütülüp toz haline getirilmiş halidir. Diğer toz çaylara kıyasla faydaları saymakla bitmeyecek olan bu çay, günümüzde özellikle zayıflamak isteyen kişiler tarafından sıklıkla tercih edilmektedir. Metabolizmanın hızlanmasına yardımcı olan matcha, özellikle karın bölgesinde meydana gelen yağlanmaların giderilmesinde etkilidir. Bu faydalarının yanı sıra tansiyon ve kolesterolün dengelenmesi, vücudun enerji düzeyinin artırılması, kabızlık sorununun giderilmesi gibi pek çok yararı bulunmaktadır. Zengin bir antioksidan deposu olan matcha, vücutta detoks etkisi oluşturmaktadır.

Matcha çayı nerede yetişir? Zararlı mıdır?

Matcha tea Japonya'da üretilir. Yeşil rengini içeriğinde yüklü miktarda bulunan klorofilden alır. Maça çayı gölgede yetişen çay ağacı yapraklarının kurutulup toz haline getirilmesiyle elde edilir. Kurutulduktan sonra özündeki mineral ve vitaminleri kaybetmeyecek şekilde özel işlemlerden geçirilmektedir. Demlenmeden tüketilmesi yönüyle de içeriğindeki bileşimlerin vücutta özümsenmesi daha kolay ve etkili olmaktadır. Tüketilen her şeyin fazlasının zarar olması gibi maça çayını da ölçülü olarak kullanmaya dikkat etmek gerekir. Çayı daha fazla tüketmek daha çok fayda sağlayacağı anlamına gelmez. Günde 2 sefer tüketilmesi önerilen çay, her kullanımda 1 çay kaşığı olacak şekilde içilmelidir.

Matcha çayının zayıflamaya etkisi var mıdır?

Maça çayı metabolizmayı hızlandırması yönüyle zayıflamaya da yardımcı olmaktadır. Fakat her zayıflama yönteminde olduğu gibi sadece maça çayı kullanarak zayıflamanın mümkün olmayacağı bilinmelidir. Çay, sağlıklı beslenme ve sporla desteklendiğinde olumlu ve kalıcı sonuçlar vermektedir. Bunun için kişilerin yağlı, paket, fast-food gıdalar tüketmemesi ve spora öncelik vermesi büyük önem taşımaktadır. Japonya'da üretilen ve faydaları saymakla bitmeyen bu mucizevi çayın vücuttaki enerjiyi artırdığı da bilinmektedir. Böylelikle kişiler yorulmadan tempolu ve uzun süreli spor yapabilirler. Maça tea ile zayıflayanların yorumları incelendiğinde, çayın daha çok göbek bölgesinde oluşan yağların giderilmesinde etkili olduğu gözlemlenmiştir. Göbek kısmındaki fazlalıklarından şikayetçi olanların bu çay ile kilolarından kurtulması mümkündür.

Matcha çayının kullanımı nasıldır?

Birçok kişi matcha çayı nasıl içilir sorusunun cevabını merak etmektedir. Genel olarak bu karışım sıcak suyun içerisine 1 çay kaşığı maça tozu ilave edilerek hazırlanmaktadır. Hazırlandıktan sonra çayın hemen tüketilmesi önerilir. Toz suya eklendikten sonra demini salmasını beklemeye gerek yoktur. Yeşil çaya kıyasla daha yoğun ve hissedilir bir kokuya sahiptir. Genellikle sade olarak içilir. Çayın tadı herkesin içebileceği gibi olmayabilir. Tadına alışana kadar çayın içerisine çok az olacak şekilde bal ilave edilebilir. Farklı maça tea tarifleri de bulunmaktadır. Soğuk çay olarak tüketildiği de bilinmektedir. Ama zayıflama konusunda daha etkili olabilmesi için sıcak olarak içilmesi önerilmektedir. Matcha çayı günde maksimum 2 fincan olacak şekilde tüketilmelidir.

Editör: Pusula Gazetesi