Devrek Belediyesi’ne bağlı şirkette çalışan Soner G. ve Umut K. isimli şahıslar pazaryeri esnafına kestikleri tahsilat makbuzlarında yaptıkları usulsüzlükler nedeniyle çıkarıldıkları Devrek Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı.

Mahkeme tutuklama gerekçesini, şahısların kuvvetli suç şüphesi, delillerin tam olarak toplanmaması, suçun işlenişi, vasıf ve mahiyetini olarak gösterdi.

Tutuklanarak Beycuma Kapalı Cezaevine Soner G. ve Umut K., bugün Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde hakim karşısına çıktı. Mahkeme, iki zanlının tutukluluk hallerinin devamı yönünde karar verildi. 

Kavşakta korkunç kaza: 3 genç yaralandı Kavşakta korkunç kaza: 3 genç yaralandı

OLAY NEYDİ?

Devrek Belediyesi’ne ait personel şirketinde çalışan Soner G., ve Umut K.’yı pazarcı esnafının işgaliye faturalarının kesildiği ve ücretlerin alındığı gişede görevlendirdi. İşgaliye faturalarında kesilen ücretler ile belediyenin hesabına yatan ücretler arasında fark olduğunun anlaşılması üzerine inceleme başlatıldı. Yapılan incelemede kesilen işgaliye ücretlerinin küsuratları bankaya yatırılırken asıl yüksek meblağların kayıp olduğu tespit edildi. Zonguldak İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele ekipleri tarafından başlatılan soruşturma kapsamında işgaliye ücretlerini toplayan ve faturaları kesen gişe çalışanı Soner G., ve Umut K., akşam saatlerinde düzenlenen operasyonla gözaltına alındı. Sağlık kontrolünden geçirilen şüpheliler emniyete götürüldü. 

50 LİRA BELEDİYEYE, 800 LİRA CEBE

Soruşturma kapsamında ele geçirilen faturalarda yapılan incelemelerde 850 TL olarak kesilen işgaliye faturasının sadece 50 TL’sinin belediyenin hesabına yatırıldığı, 800 TL’nin ise buhar olduğu tespit edildi. Pusula bu ve bunun gibi yüzlerce fatura olduğu bilgisine ulaştı. Operasyon kapsamında soruşturma sürüyor.

1 YILDA 1 MİLYON LİRA TOPLANMIŞ!

Kaymakamlık ve Savcılık, Devrek Belediyesi’nden son üç yıla ilişkin belgeleri istedi. Ancak Devrek Belediyesi, sadece 2022 yılına ait belgeleri verdi. Gece yarısını Devrek Belediyesi bilgisayarındaki verilerin silindiği iddia edildi. Yapılan incelemede sadece 2022 yılında zimmetine geçirilen tutarın bir milyonu aştığı iddia edildi.

Kaynak: Haber Merkezi