Dergi, Şiirlerinde, halk şiirinden, türkülerden yararlanarak çağdaş bir şiir oluşturan, yurt, insan ve doğa sevgisini konu edinen şair yazar Cahit Külebi’yi ölümünün 27.yıldönümünde “Tokat’a Doğru” şiirinden bir bölümle kapağına taşıyor.

Belediye Başkanından kan bağışına davet Belediye Başkanından kan bağışına davet

Derginin dosya konusu ise, Edebiyat Dünyası ve Türk Edebiyatı. Bu konuda Elmas Lüye, İbrahim Tığ, Prof. Dr. Hayrettin İvgin ve Vedat Yazıcı’nın yazıları yer alıyor.

Şehir’in bu sayısında; Barış Erdoğan, Hüseyin Alemdar, Fahrettin Koyuncu, Şenol Yazıcı, Selma Aydın, Aydan Ay, Engin Berk, Niyazi Uyar, Mehmet Özçataloğlu, Mert Kayalı ve Şenol Alçınkaya yazı ve öyküleriyle yer alıyor.

Derginin şairleri ise; Can Ceylan, Oya Gündüz Aksu, Hamit Oral, Eren Şahin, Şenol Gürel, Kemal Anadol, Ahmet Zeki Muslu, Bahri Loş, M. Mahzun Doğan, Abdurrahman Kaya, Kemal Bayrakçı, Zeynep Kasap, Gizem Dündar, Bülent Güldal, Durmuş Taşdemir, Tahsin Şimşek, Yusuf Aksoy, Yusuf Ferhat, Ayfer Yurdakul, Yusuf Bal, Gülçin Yağmur Akbulut, Damar Orhan Özgül, Murat Boğurcu ve Aykut Saka.

Dergi de ayrıca, Ramazan Çakıroğlu’nun yazar Necati Güngör ile yaptığı söyleşisine yer veriliyor.

Bilindiği gibi, Devrekli şair Rüştü Onur’un 12.09.1940 tarihinde dostu Necati Cumalı’ya yazdığı mektubunda;

“Ey benim mektuplarıyle huzur bulduğum ve avunduğum kardeşim. Şehir’de buluşacağız. Her ne pahasına olursa olsun Şehir çıkacak… Şehir, okuyucu kitlesinin karşısına yeni bir atmosferle çıkacak.” diyordu. İşte Şehir dergisi Türk edebiyatına katkı koymayı bir taşra kasabasından 20 yıldır İbrahim Tığ yönetiminde sürdürüyor.

İletişim:ibrahimtigmail.com

Ebf8F412 C393 438B 9D7E 10D98Ef87747

Kaynak: Haber Merkezi