Alınan bilgiye göre, kuruma bağlı Üzülmez Müessese Müdürlüğü Asma-Dilaver İşletmesi maden ocağının eksi 156 kotunda ´´arın´´ diye tabir edilen üretim alanında çalışan İbrahim Çolak (23), Selçuk Albayoğlu (22) ve Sezgin Alagöz (25), henüz belirlenemeyen nedenle kayan kömür yığının altında kaldı. Mesai arkadaşları tarafından kömür yığınının altından kurtarılan işçiler, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi&[#]8217;ne kaldırıldı.


Madencilerden Çolak ve Alagöz´ün sağlık durumunun iyi olduğu, Albayoğlu´nun ise ameliyata alındığı bildirildi.


İŞÇİLERE ZİYARET


İş kazasının ardından hastaneye giden Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Ramis Muslu, madencilerin sağlık durumları hakkında doktorlardan bilgiler aldı. Muslu, gazetecilere yaptığı açıklamada, madencilerden Albayoğlu ve Alagöz´ün 2009, Çolak´ın ise 2006´da işe başladığını belirterek, şöyle dedi:


&[#]8220;Üretim alanındaki kömürün kayması sonucu kaza meydana geldi. Yeraltı koşulları gözüktüğü gibi değildir. İşçilerimiz doğayla mücadele ediyor, bu tip kazalarla da karşı karşıya kalabiliyorlar. Madencilerimizi doktorlarımıza teslim ettik. Ameliyata giren arkadaşımızdan da iyi haberler bekliyoruz.&[#]8221;

Editör: Pusula Gazetesi