Kişide kilo problemi teşkil etmeyen fakat bölgesel olarak yağlanmalara maruz kalan kişilerde Liposuction uygulanan bir yöntem olarak bilinmektedir. Yıllardır yapılan diyetler olumlu sonuç vermeyince, kişide son çare olarak yağ aldırma olarak nitelendirilen bu yönteme başvurmaktadır. Yapılan teşhisler sonucunda dileyen herkese uygulanabilmektedir.

Liposuction Kimlere Yapılabilir?

Kimlere yapılıyor olmasının yanı sıra Liposakşın yağ aldırma olarak da karşımıza çıkmaktadır. Genellikle bu yönteme obezite olan bireyler başvurmakta olup, aslında dileyen herkes de de şartlar uygun olduğu müddetçe uygulanmaktadır. Halk arasında ise yağ aldırma olarak tanımlandığı bilinmektedir. Bu konuda ise gerekli bilgiyi bir uzman dahilinde edinmek süreç içerisinde oldukça önemli olmaktadır.

Liposuction Hangi Durumlarda İşe Yaramaz

Eğer uzun süre sonra zayıflayıp bölgesel olarak sarkmalarınız mevcut ise Liposuction etkisini gösteremeyebilir. Doğumlardan sonra oluşan sarkmalar adına başvuran bayanlar içinde aynı durum geçerli olmaktadır. Doğum sonrası yaşanan sarkmalardan tutunda selülit gibi sonradan gelişen sarkmalar adına yağ alma olarak bilinen bu yöntem pek de etki etmemektedir.

Liposuction Sonrası İyileşme Dönemi Nasıldır?

Operasyon sonrası tedavi süreci de bir süre daha devam etmektedir. Liposuction ameliyatı sonrası hastaya özel olarak satılan korseler önerilmektedir. Ameliyattan sonra bir süre daha bu korselerle dolaşması gerekmektedir. Böyle bir durumda yağ aldırma ameliyatı olarak da bilinen bu durumda ameliyat sonrası da tedavi süreci bir hayli önemli olmaktadır. Vücutta görülen ödem ve morluklar bu durumda kişide endişe uyandırmamalıdır. Bu oldukça doğal bir süreç olup daha sonra geçecektir. Dikişler ise birkaç hafta sonra duruma göre bakılarak alınmaktadır.

Lazer Lipoliz nedir ve Liposuction İle Farkları Nelerdir?

Lazer Liposuction ile yağ hücreleri patlatılmaktadır. Bu yöntem ile tüm vücuttan ziyade özellikle yüz bölgesinde yer alan sarkmalarda kullanılmaktadır. Sarkmalar sonucu vücutta oluşan görüntünün en aza indirilmesi adına ise Liposuction yöntemi kullanılmaktadır. Aradaki büyük farkın ise yağ dokularının atılma şekilleri olduğu bilinmektedir. Bunun yanı sıra Lazer Liposuction yönteminde yağlar vücuttan idrar yolu ile atılmaktadır. Bu bağlamda da tercih sizlere kalmaktadır.

https://trioklinik.com.tr/yag-alma-liposuction/

https://trioklinik.com.tr/

Editör: Pusula Gazetesi