Zonguldak Özel Level Hospital, "Verem Eğitimi ve Propaganda Haftası" dolayısıyla farkındalığı arttırmak için Sınav Lisesi 9'uncusınıf öğrencilerine eğitim verildi.

Özel Level HospitalHalkla İlişkiler Müdürü Arzu Yetimoğlu'nun da hazır bulunduğu eğitim, Başhemşire Fatma Yanık tarafından verildi.

Öğrencilere broşür dağıtılarak, verem hastalığının, tanımı, ülkemizde ve dünyada dağılımı, bulaşma yolları, belirtileri, tedavisi, Doğrudan Gözetimli Tedavi (DGT) uygulaması ve önemi, korunma yolları hakkında verilen eğitime, sorular sorarak, katılan öğrencilerin ilgisi yoğun oldu.

Başhemşire Fatma Yanık, yaptığı konuşmada, "Bilindiği üzere toplumu veremden korumanın en etkili yolu verem hastalarının erken teşhisi ve başarılı tedavisidir. Bu kapsamda veremle ilgili toplumsal farkındalığı arttırmak amacıyla hastanemizde kurulan stantta, 'Verem Kalıtsal Bir Hastalık Değil, Bulaşıcı Bir Hastalıktır', 'Öksürüğünü Kapa' ve 'Temiz Bir Hava İçin Pencereni Aç' temalıbroşür ve afişlerle halkımızı bilgilendirme çalışmalarımız devam etmektedir" dedi.

Halkla İlişkiler Müdürü Arzu Yetimoğlu ise,konuşmasında, "Önemli olan, hastalığa yakalanmamak için zamanında tedbir almaktır. Dünyada ve yurdumuzda yeni doğan çocuklara verem aşısı yapılıyor. Bu aşı, veremi kökünden kazıyan en sağlıklı ve güvenilir yoldur. Okullarımız bu çalışmaların en disiplinli yapıldığı yerlerdir. Bu eğitimi gerçekleştirmemizde bize ev sahipliği yapan Sınav Lisesi idarecilerine ve öğretmenlerine teşekkür ederiz" ifadelerini kullandı.

Editör: Pusula Gazetesi