Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, kentsel dönüşüm noktasında ve şehrin yeniden dizayn edilerek büyütülmesi ve alanların açılması için çok büyük gelişme yaşandığını açıkladı.

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un kendilerine büyük destek verdiğini belirten Alan, 14 parsel, 100 bin metrekare bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Enerji Bakanlığı'ndan Milli Emlak'a tahsisi yapıldığını açıkladı. Başkan Alan, tahsisi yapılan yerlerin Belediyenin yapacağı projelerde kullanılacağını belirtti.

Başkan Alan, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı;

"Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum'un Ramazan ayı içerisinde ilimize yaptığı ziyaret Zonguldak için, bizler için kentsel dönüşüm noktasında ve şehrin yeniden dizayn edilerek büyütülmesi, yer alanlarının açılması için çok büyük gelişme kaydedildi. 14 parsel, 100 bin metrekare bir alanın Çevre ve Şehircilik Bakanlığı tarafından Enerji Bakanlığı'ndan Milli Emlak'a tahsisi yapıldı. Belediyemizin yapacağı projelerde kullanılmak üzere başladı. Zonguldak için çok önemli. Ben daha önce bunun eşini benzerini görmedim. Ben buradan tekrar sizlerin vasıtası ile Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum olmak üzere, Bakan yardımcılarımıza, genel müdürlerimiz ve bu noktada bize her zaman destek ile başkanımıza, ilçe başkanımıza teşekkür ediyorum. Zonguldak için bana göre son yıllardaki en iyi kazanımlardan bir tanesi. Yıllardır süre gelen Lavuar Alanı ile olan spekülasyonlar, konuşmalar gibi söylemleri artık bitirdik. Seçim sürecinde söz verdiğimiz gibi sosyal donatı anlamında vatandaşlarımızın ihtiyaçlarını gidererek, 7'den 70'e her insanımızın rahat nefes alabileceği, gezip dolaşabileceği, çarşı merkezinde böyle yerlerin hep eksiğini söylemiştik. Vatandaşlarımızda bu şekildeki taleplerini bize iletmişlerdi. İnşallah bu alanların tahsisinden sonra bizlerde tekrar Bakanımız, milletvekillerimiz ve il başkanımız ile beraber çalışmalarımızı, görüşmelerimiz sürdüreceğiz. Bununla ilgili geçen hafta TOKİ Başkanımızla bir görüşme sağladık. Bakanımız Zonguldak'a geldiği zaman hem Lavuar Alanı'nın hem de Millet Bahçesi'nin en kısa zamanda TOKİ tarafında yapılması talimatını vermişti. TOKİ Başkanımızla da bu görüşmeleri kaydettik. Sağolsun o da kendi kurmaylarına direktifleri verdi. Bu işin sıkı takipçisi olarak hem Lavuar Alanı'nın, hem Liman Arkasından valilik arkasına kadar olan sahilin projelendirilmesini, Millet Bahçesi'ni de aynı şekilde projelendirerek en uygun zamanda hayata geçirmek için biz çalışmalarımız sürdürüyoruz. Altını çizerek belirtmek istiyorum. Bakanımızın Ramazan ayında Zonguldak'a gelerek 100 bin metrekarenin üzerindeki alanın TTK'den alınarak Milli Emlak'a tahsisi ve belediyenin projeler için kullanma yetkisi verilmesi Zonguldak'ın son zamanlarda en büyük kazanımlarından biri diye düşünüyorum. Emeği geçenlere teşekkür ediyorum."

Editör: Pusula Gazetesi