Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Fevkani Köprü altındaki aylık bedellerini ödemeyen esnafları uyararak sert konuştu.

Zonguldak Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, makamında yaptığı basın toplantısında gazetecilerin sorularını yanıtladı. Başkan Alan, Ankara'da bakanlık ve genel müdürlük düzeyinde ziyaretler gerçekleştirdiklerini ifade etti.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Zonguldak'a ne zaman geleceğiyle ilgili soruyu yanıtlayan Başkan Alan "Bunu biz de sabırsızlıkla bekliyoruz, ancak Cumhurbaşkanımızın danışmanının söylediğine göre Sayın Erdoğan'ın ziyaret edeceği ilk 5 il içinde Zonguldak'ın olduğu bilgisi var. Cumhurbaşkanımızı Zonguldak Belediyesi'nde görmek istiyoruz" dedi.

Diğer taraftan Başkan Alan, Fevkani Köprü altında yıllardır kira ödemeyen esnafa gönderme yaparak "Çok uygun fiyatlarda ecri misil bedellerini bile ödemiyorlar. Bunlara ihtarname gönderdik. Bu konuda çok netiz. Bu şekilde davranmaya devam eden kim olursa olsun hemen tahliye edeceğiz" dedi.

"NE ECRİ MİSİL BEDELLERİNİ NE SU PARALARINI, NE EMLAK VERGİLERİNİ HİÇ BİRİNİ ÖDEMİYORLAR"

Fevkani Köprü altındaki kira bedellerini ödemeyen esnafı topa tutan Başkan Alan, şöyle konuştu; Köprü altı konusunda ne diyorsak aynı yerdeyiz. O gün seçim zamanı gezerken esnafımıza 'yıkmaya değil yapmaya geliyoruz' dedik. Biz köprü altı esnafını işgalci sıfatından kurtarmak için, o kötü yapılardan kurtarmak için uğraşıyoruz. Kötü yapıdan kastım; aşırı güvenliksiz yapıdır. Ne yazık ki taşıyıcı kolonların hepsi kesilmiş vaziyette , güvenlik açısından çok büyük zafiyet var. Hem esnafımız için hem çalışanlar için hem de vatandaşımız için hem de Zonguldak'ımız için bir tehlike arz ediyor. Biz biliyorsunuz bir iş merkezi yapmayı planlıyoruz ve buradaki 87 tane esnafımızı da oraya taşıyacağız. Tapusunu almak isteyeni satmak kaydı ile vereceğiz. 'Benim alacak gücüm yok kiracı olmak istiyorum' diyeni de en azından bir kiracı statüsünde orada hizmetine devam etmesini istiyorum. İşgalci olmaktan kurtarmak istiyoruz. Amma velakin arkadaşlarımız çok uygun fiyatlarda ecri misil bedellerini bile ödemeyerek 2'inci el, 3'üncü el hatta 4'üncü ele bunları hava parasından vererek ne yazık ki belediyenin kayıtlı malı üzerinden para kazanıyorlar ayrıca ecri misillerini ödemiyorlar. Şimdi bunlara ihtarname gönderdik. Bu konuda çok netiz. Bu şekilde davranmaya devam eden kim olursa olsun hemen tahliye edeceğiz. Biz arkadaşlarımıza bu konuda esnek davrandık. Geldiğimiz günden beri hep kucaklamaya çalışıyoruz, kimseyi mağdur edelim, ceza keselim öyle bir kaygımız niyetimiz hiç olmadı. Ama arkadaşlarımızla bunu konuşmamıza rağmen, yazı yazmamıza rağmen eskiden gelmiş bir gelenek gibi görüp ne ecri misil bedellerini ne su paralarını, ne emlak vergilerini hiç birini ödemiyorlar. Yani belediyeye ödemesi gereken hiçbir ücreti ödemeden aksine 2'inci, 3'üncü şahıslara bazı arkadaşlarımız şimdi 87 arkadaşımızın içinde kuruşu kuruşuna borcunu ödeyen ecri misli ödeyen, hiç borcu olmayan esnaflarımız da var. Onların hakkını teslim edelim. Ama bazı arkadaşlar özellikle aynı isimler ısrarlı bir şekilde bunu sürdürmeye devam ediyorlar. Bunu açık ve net söylüyorum en kısa sürede tahliye edeceğiz o arkadaşları. Bizim hem belediyemizin gelirlerini korumak gibi bir görevimiz var. Hem de orada düzgün şekilde ticaretini yapan devletine karşı olan, bütün vergilerini borçlarını ödeyen esnafımızın da hakkını korumak gibi bir zorunluğumuz mecburiyetimiz var. Ama yıllardan beri böyle gelmiş böyle gitsin zihniyetinde olan arkadaşlarımız zaten köprü altı esnafının içindekiler köprünün yıkılmasını istemiyor. Biz köprüyü oradan kaldıracağız. Köprü Zonguldak'ımızı bölüyor."

"GENÇLERE YAPILAN YATIRIM GELECEK İÇİN EN ÖNEMLİ YATIRIMDIR"

Başkan Alan, Ankara ziyaretini değerlendirerek şunları söyledi; "Ankara ziyaretlerini biz haftalık rutin hala getirdik. Her hafta Ankara'yı ziyaret ederek milletvekillerimizin aracılığı ile oradaki bürokratlarımızın, daire başkanlarımız, genel müdürlerimiz, bakan yardımcılarımız olsun, bakanlara kadar görüşmeler yapıyoruz. Bu haftaki gündem yoğundu. Belediye Kültür ve Sanat Merkezi'mizde (BKM) çalışmalar yapıyoruz. Biliyorsunuz bir restorasyon yaparak daha iyi hale getirelim istiyoruz. Yıllardır koruma altında olduğu için hiçbir şekilde revizyon görmemiş, hiç tadilat görmemiş. Gün geçtikçe yıpranmış bir bina, biz burayı şehrin merkezinde göz önünde olan, 'Zonguldaklıyım' diyen herkesin anlamının olduğu, özellikle sinemayı, eski nikah salonunu restore ederek halkımıza daha iyi sunalım istiyoruz. Şuan kurslarımız başladı ama gençlerimize yönelik aktivitelerin azlığından sebep gençlerimiz çarşı merkezde olmasına rağmen pek rağbet göstermiyorlar. Bizde her zaman şunu söylüyoruz 'gençlere yapılan yatırım gelecek için en önemli yatırımdır'. O yüzden de orayı çok iyi hale getirmek istiyoruz. Önümüzde ki hafta bununla ilgili bir karar vereceğiz."

"ZONGULDAK'IMIZIN ACİLEN DÖNÜŞÜME İHTİYACI VAR, KAYBEDECEK BİR DAKİKA BİLE VAKTİMİZ YOK"

"Ankara'da birkaç ilgili bakanlıkla görüştük. Her zaman ki gibi Çevre Bakanlığı'nda işimiz vardı. Birkaç daire başkanına uğrayarak hem sıfır atık ile ilgili olsun çöp konteynırından tutun da Zonguldak'ımızın birkaç sorunu ile ilgili görüş alışverişinde bulunduk, vekillerimizle istişare ettik ve döndük. Bu her hafta rutin hale geldi. Ankara'da ne kadar çok zaman geçirirsek ne kadar çok Ankara'da büyüklerimizi bu konuda tetiklersek, ne kadar rahatsız edersek Zonguldak'ımıza bunların hepsi artı için dönüş oluyor. Biz de bunun için sözümüzü vermiştik seçim zamanında. Zonguldak'ımızın çünkü hakikaten acilen dönüşüme ihtiyacı var, kaybedecek bir dakika bile vaktimiz yok. Biz de bunun için arkadaşlarımızla, il başkanlarımızla , ilçe başkanlarımızla gayret gösteriyoruz. İnşallah meyvelerini toplamaya başlayacağız."

Editör: Pusula Gazetesi