Türk Kızılayı Zonguldak Şube yönetimini oluşturması için görevlendirilen Uzman Doktor Fatih Akca'nın görevi iade etmesinin ardından yönetim listesinde yer alan isimler de yaşanan süreci kamuoyu ile paylaştılar.

İŞTE O AÇIKLAMA:

ZONGULDAK TÜRK KIZILAYI BAŞKANLIĞI VE PERDE ARKASI OLAYLAR
Herkesin malumu olduğu üzere Zonguldak Türk Kızılay Şube Başkanlığında yaşanan bazı olumsuzluklar nedeniyle bir süredir kayyum tarafından idare edilmektedir. Bu süreçte Zonguldak Kızılay Şubesini derleyip toparlayacak usulüne uygun bir şekilde çalışmalarına devam edebilmesi için Uzman Doktor Fatih Akca'ya Zonguldak Şubesini ve daha önce hazırlığı yapılmış olan Kdz Ereğli Şubesi'ni oluşturulma ile ilgili teklif geldi. Dr Fatih Akca işlerinin yoğun olmasına rağmen tamamen halisane duygular ile sivil toplum örgütleri ve çevresi ile istişare ederek bu görevi kabul etti ve yönetim kurulunu oluşturarak Kızılay Genel Merkezine iletti.
Ancak, bu süreç devam ederken alınan bir haber üzerine başka bir grup tarafından bir anda genel merkez kanalı ile genel kurulda oy kullanabilecek şekilde 100'e yakın yeni üye yapıldığı, mevcut üyelerden de 2021 Aralık ayı son günlerine doğru yaklaşık 50-60 üyenin bir anda aidatlarının ödendiği öğrendik. Biz "Bu işin doğru bir yöntem olmadığını, buranın bir seçim yarışı değil hizmet yarışı olduğunu, böyle olacak ise görev kabul etmeyeceğimizi" Genel Merkeze bildirdik.
Genel Merkez de "Biz burayı yeniden yapılandırarak maksadına uygun bir kurum haline getirmek istiyoruz. Sizde üye yaparak bize gönderin ve burada yeni bir sayfa açalım" dediler. Bizlerde bu doğrultuda sivil toplum örgütleri ve bu işe gönül vermiş insanlarımızla konuşarak 280 üye yaparak Genel Merkeze gönderdik. Hemşerilerimizin bize olan teveccühü bu sayıyı beş yüzlere hatta binlere çıkartacakken üye işlemlerini kongre sonrasına bıraktık. Bizim amacımız Kızılay'ımızı tarihinde ilk defa Zonguldak halkına açıp daha şeffaf bir kurum haline getirmekti. Çünkü geçmişten beri yaşanan olaylar nedeniyle Kızılay ciddi yara almıştı.
Ancak bu üye sayısı Genel Merkeze gönderildikten sonra kıyamet koptu. Çünkü Genel Merkez'in bilgisi dahilinde yapılan bu üye sayısı yapılacak olağan genel kurulda eski grupların ya da bizim bilgimiz dışında arka sokaklarda yapılan üye sayısını aştığı için , Kartvizitli veya kartvizitsiz Zonguldak Kızılay'ını menfaat kapısı görenler ve bu güzide kurumu kendi çıkarları doğrultusunda kullanmayı alışkanlık haline getirmiş malum kişiler, ellerinden her şeyi alınmış gibi Genel Merkez üzerinde bazı siyasileri de kullanarak baskı oluşturmaya başladılar. Yönetimlerde kendilerine de yer verilmesini, eski düzenlerinin devam etmesini istediler. Zonguldak Kızılay'ı yıllardır Zonguldak halkına kapalı 20 kişi ile kongre yapılan istediklerini üye yapıp istediklerini yapmayan kamuoyuna hesap vermeyen kapalı bir kutu gibi çalışmakta idi. Zaten yaşanan bu süreçler Zonguldak Kızılay'ını kayyuma götürmüştür. Bizim anlamakta zorluk çektiğimiz Genel Merkezi'nde tüm bu geçmişte yaşanan olumsuz olaylara rağmen bu çıkar gruplarının istekleri doğrultusunda yönetim listesinde değişiklik yapılmasında ısrar etmesidir. Kuruluş amacı ve işleyişi hayırseverlerden yardım toplayıp ihtiyaç sahiplerine yardım dağıtmak olan bu ulvi ve yüce kuruluşun bu tür spekülasyonlar ile zarar görmesini asla istemeyiz.
Yukarıda bahsedilen tüm olaylar, Kızılay'a gönül veren yardımseverleri ve Zonguldak halkını üzmektedir. Böylesine güzel kuruluşlarda görev almak isteyen arkadaşları da tedirgin etmektedir.
Görev kabul etmememizin sebebi yanlış gidişe ortak olmamak Kuruma zarar vermemek adınadır.
GÖREV TEKLİF EDİLEN GEÇİCİ YÖNETİM KURULU ÜYELERİ ADINA"