Türkiye Diyanet Vakfı Kastamonu Kampüs Kız Öğrenci Yurdu’nda kalan öğrencilerin El Sanatları Atölyesi’nde 2023-2024 eğitim-öğretim döneminde Kastamonu Halk Eğitim Merkezlerinin destekleriyle açılan kurslarda yaptıkları eserler sergilendi. Kastamonu Saray Hamamı Kültür Sanat Merkezi’nde geçen yıl yurtta kalan Somalili öğrenci Samira Hussein anısına gerçekleştirilen “Geleneğe Vefa-2 Samira” isimli serginin açılışını Vali Meftun Dallı, İl Müftüsü Bekir Derin, İl Kültür ve Turizm Müdürü Kerem Seven, Ensar Vakfı Kastamonu Şube Başkanı Abdullah Yılmaz ile yurtta kalan öğrenciler ve davetliler katıldı.

Kazakistan heyeti, Horma Kanyonuna ve cam terasa hayran kaldı Kazakistan heyeti, Horma Kanyonuna ve cam terasa hayran kaldı

Yurtta kalan öğrencilerin eğitim dönemi boyunca yaptıkları ebru, tezhip ve resimlerden oluşan sergi, davetliler tarafından büyük beğeni topladı. Sergiyi gezerek eserler hakkında bilgiler alan Vali Meftun Dallı, “Türkiye Diyanet Vakfımızın Kastamonu’daki yurdunda kalan öğrencilerimiz Klasik İslam Sanatlarımız ya da bizlerin deyimiyle geleneksel sanatlarımız dediğimiz hüsnü hat başta olmak üzere hat, ebru, tezhip ve resim gibi çeşitli tekniklerde yapılmış eserler bulunuyor. Çalışılmış, kızlarımızda bugün burada bir sergi açmışlar. Sergiyi memnuniyetle bizlerde gezdik. Hakikaten kızlarımız güzel çalışmalar yapmışlar. İnşallah bu yaptıkları çalışmaların ileride çok daha iyi noktalara geleceğini umut ediyoruz. Öyle olmasını diliyoruz. Sanat, ben yaptım bitti denilecek bir şey değil, bir ömür boyu sürecek ve sürekli gelişen bir konudur. Kızlarımız, bu sanatı ilerletsinler, bırakmasınlar, hangisinde yetenekleri daha iyiyse aşk ile bu sanata devam etsinler. İleride eminim çok daha güzel eserler ortaya çıkartacaklardır” dedi.

Restore edilen konaklara işlev kazandırılması gerektiğini söyleyen Vali Dallı, “Şu anda içerisinde bulunduğumuz yapı yeniden rölevesine göre yapılmış. Kastamonu’da buradaki yapılar gibi yenilenen birçok konaklarımız, eserlerimiz var. İçerisinde bulunduğumuz tarihi hamama, güzel bir işlev kazandırılmış. Restore ettiğimiz konaklarımız bulunuyor fakat ettiremediğimiz konaklarımızda var. Bunlar bizleri üzüyor. Restorasyonunu yaptığımız konakların üzerinden biraz zaman geçince işlev kazandıramazsak ne yazık ki harcadığınız paraların zayi olması durumu da oluşuyor. İnşallah restore ettiğimiz bütün evlerimiz, konaklarımız bir kullanım, bir işlev kazandırılması noktasında da gayret içerisindeyiz. Hep beraber bunları koruyup, bizden sonraki nesillere aktarmayı diliyoruz” diye konuştu.

Türkiye Diyanet Vakfı (TDV) Kampüs Öğrenci Yurdu Müdürü Mervetül Kübra Kılıç ise, “Şu anda yurdumuzda 142 öğrencimizle hizmet vermekteyiz. Öğrencilerimizin yurt içerisinde sadece barınma ihtiyacının dışında kişisel gelişimlerini de ön planda tutmaktayız. Bu sebeple Halk Eğitim Merkezlerinin destekleriyle birlikte yurdumuzda resim, ebru, tezhip kursları açtık. Öğrencilerimizin kurslara katılımıyla bu eserleri oluşturduk. Sergi alanımızda bizler için güzel oldu. Sergimiz iki gün boyunca ziyarete açık kalacak. Herkesi sergimize gezmeye bekliyoruz” şeklinde konuştu.

Sergi, iki gün boyunca Saray Hamamı Kültür Sanat Merkezinde ziyaret edilebilecek.

Kaynak: İHA