Çaycuma Kent Konseyi üyeleri iftar yemeğinde bir araya geldi. Yunus Mangal Evi'nde gerçekleştirilen yemeğe; Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli ve yürütme kurulu üyeleri, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Ayla Kalaycı ve yürütme kurulu üyeleri katıldı.

Sıcak bir ortamda geçen iftar sonrası Kent Konseyi Başkanı Tuğrul Dereli şunları söyledi; "Değerli Kent Konseyi Yürütme Kurulu Üyelerimiz ve Kadın Meclisi Üyelerimiz, öncelikle bu akşam birlikteliğimizi sağlayan iftar yemeği buluşmamıza katıldığınız için teşekkür ediyorum. Bundan sonra da bu şekilde buluşmalarımız devam edecek.

Bildiğiniz üzere Kent Konseyleri, kentlerin ekonomik, kültürel, tarihi ve coğrafi potansiyelini daha fazla görünür kılmak, sorunlarını belirlemek ve çözümler geliştirmek için ortak aklın ve uzlaşmanın esas olduğu bir oluşumdur ve meclisleriyle çalışma gruplarıyla kentin yerel parlamentosu niteliğini taşımaktadır.

Böyle bir oluşum içinde; Kentleri için üreten, birbirine bilgi, beceri ve düşünceleri ile benzemeyen farklı görüşlere sahip gönüllüler herhangi bir çıkar gözetmeksizin birlikte çalışma ve dayanışma kültürünü benimseyerek hemşehrilik hukuku çerçevesinde bir araya gelirler.

Kent Konseyinin birlikteliğini ve motivasyonunu arttırmak, çeşitli etkinliklerle bir araya gelmek ile mümkün oluyor. O yüzden bizi ve kentte yaşayanları bir araya getirmek için yapılan tüm etkinlikleri önemsiyorum. Kent Konseyinde açılan kurslarda, yapılan çeşitli etkinliklerde, çeşitli aktiviteye sahip çalışma gruplarında kentte yaşayan insanlarımızı bir araya getireceğiz ki bağlarımız güçlensin, kentimiz ile ilgili diğer meselelerde de birlikte hareket edebilelim.

Belediye Başkanımız Sayın Bülent Kantarcı başka bir programı nedeniyle iftar yemeği buluşmamıza katılamadılar. Bize verdiği desteklerden dolayı kendisine Kent Konseyi adına teşekkürlerimi sunuyorum.

Bir teşekkürüm de Kadın Meclisi Başkanımız Ayla Kalaycı, Kadın meclisi üyeleri ve gönüllülerine. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda özverili bir şekilde hazırladıkları etkinliklerle çocuklarımıza samimi bir havada tam bir bayram coşkusu yaşattılar. Çocuklarımıza etkinlik yaptıran Kadın Meclisi üyelerimiz ve aynı zamanda kurs hocalarımız Yonca Girgin ve Nurdan Candan'a ve etkinliklerde görev alan Güliz Aktaş, Yeliz Alagöz, Gülsabah Karail, Seda Uzaldı, Songül Ertuğrul'a ve katılan tüm Kent Konseyi gönüllülerine teşekkür ederim. İyi ki varsınız".