Zonguldak Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, Kanalizasyon Sistemi ve Atıksu Arıtma Tesisi&[#]8217;nde incelemelerde bulundu. Başkan Akdemir&[#]8217;e, Belediye Meclis üyeleri, daire müdürleri ve tesis yetkilileri eşlik etti. Zonguldak&[#]8217;ın en modern atıksu arıtma tesisinin yapıldığını ifade eden Başkan Akdemir, &[#]8220;Öncelikle Zonguldak halkına bu tesis hayırlı uğurlu olsun. Böyle bir tesis, bir şehrin olmazsa olmazlarından biridir. Karadeniz Bölgesi&[#]8217;nde ilk defa böyle çağdaş ve modern bir tesis kuruldu. Bu anlamda gururlu ve mutluyum&[#]8221; dedi.

&[#]8220;KARADENİZ BÖLGESİ&[#]8217;NİN İLK KENDİ KENDİNE ELEKTİRİK ÜRETEN TESİSİ BURASI&[#]8221;

Başkan Akdemir, konuşmasında şunları söyledi:

&[#]8220;Zonguldak için gerçekten de büyük fırsat. Tesisimizin belli bir kısmı zaten faaliyete geçti. Bu projenin hayata geçmesi hususunda da heyecanlıyım ve gurur duyuyorum. Zonguldak halkı, bu nedenle şanslı... Tesisimiz atıkları tek tek ayırarak, çöp yerine atıyor. Zonguldak halkı hizmetin en güzeline layık&[#]8230; Zonguldak emeğin kenti... Bundan sonra Zonguldak&[#]8217;ın denizi ve dereleri tertemiz olacak. Gönül rahatlığıyla çocuklarımızı torunlarımızı denize girebilecek. Tesis, yüzde 40 kendi kendine elektrik üretiyor. Bir Zonguldaklı olarak bu anlamda da sevinçliyim.&[#]8221;

Belediye Başkanı Muharrem Akdemir, çamur susuzlaştırma binasını, biyolojik arıtma havuzu, ön çökeltme havuzu ve laboratuar binasını gezerek, incelemelerde bulundu. Zonguldak Atıksu Arıtma Tesisi&[#]8217;nin resmi açılışı ise önümüzdeki günlerde yapılacak.
Editör: Pusula Gazetesi