1997 yılında Türk Telekom ile yapılan bir anlaşma sonucunda kurulan Kablonet İletişim Sistemleri Sanayi ve Ticaret A.Ş, Türk Telekom'un özelleştirilmesiyle birlikte TÜRKSAT'a devredilmiştir. 2008 yılında Uydunet ismiyle hizmet veren şirket, 2016 yılında tekrar Kablonet adını almıştır. Kablo TV altyapısı ve kablo teknolojisi ile yüksek hızda internet hizmeti veren Kablonet, her geçen gün daha da yaygın hale gelmektedir.

Kablonet Hakkında Bilinmesi Gerekenler

Kablonet internet, Kablo TV altyapısı ile sinyali modeme aktarmaktadır. Farklı bir altyapı kullanıldığı için herhangi bir telefon aboneliğine ihtiyaç duyulmamaktadır. Doğrudan kablo ile hizmet sağlanabilmesi, aynı zamanda kablo ve görüntü kirliliğini engellemektedir.

Altyapı teknolojisinin sürekli geliştirilmesi ise kötü hava koşullarında internet kalitesinin düşmesini engellemektedir. Kablonet ile yılın her mevsiminde aynı kalitede ve satın aldığınız hızda internet kullanımı gerçekleştirebilirsiniz. Hiçbir şekilde kalite kaybı yaşamadan internet deneyimi, yalnızca Kablonet ile mümkün olmaktadır.

Kablonet kampanyaları müşterilere, Kablo TV ve sabit telefon gibi farklı hizmetler ile birlikte sunulmaktadır. Farklı hizmetlerin bir arada kullanılması günlük yaşamı kolaylaştırıcı bir etken olarak öne çıkmaktadır. Aynı zamanda tek kablo ile internet, sabit telefon ve internet hizmetini kullanabilirsiniz. İnternetin yüksek kalitesi, televizyon yayını için de geçerlidir ve yüksek kalitede seyir keyfi sağlamaktadır.

Kablonet ile yaşadığınız sorunları çözmek için dilediğiniz zaman müşteri hizmetlerinden yardım alabilirsiniz. 7 gün 24 saat kesintisiz olarak yapılan teknik yardımların yanı sıra sorun çözülmediği takdirde saha ekipleri tarafından müdahale edilmektedir. Arızanın giderilmesi sürecinde kullanılan malzemeler ve ekipmanlardan ise ücret alınmamaktadır.

Kablonet internet kurulum süreci hızlı bir şekilde gerçekleşmektedir. Başvurunuzun ardından kısa süre içerisinde Kablo TV ekipleri evinize gelerek internetinizi bağlamaktadır. Kurulum süreci ise tamamen ücretsiz yapılmaktadır.

Kablonet yoğun internet kullanımlarında herhangi bir kalite kaybına uğramaz. Çift yönlü internet kullanımını olanaklı kılan internet hizmeti, kullanım süresi boyunca aynı kaliteyi ve standartı müşterilerine sunmaktadır.

Kablonet'in avantajları yanında tek bir dezavantajı bulunmaktadır. Bu dezavantaj ise Türkiye'nin her bölgesine kurulum yapılamıyor oluşudur. Yalnızca Kablo TV altyapısının bulunduğu bölgeler bu hizmetten faydalanabilmektedir.

Editör: Pusula Gazetesi