Alaattin Kurnaz, gazetecileri yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"Biz HEMA ile aynı gün sözleşme yaptık. 2004 yılında yapmıştık, yaklaşık olarak 18 yıl olmuş. Ben devlete 58-60 milyona yakın rödevans parası vermişim.
786.000 ton da 2021'in sonuna kadar üretim yapmışım.
Ben burada Türkiye Taş Kömürü Kurumunun Amasra ve Armutçuk üretimini geçmiş durumdayım satılabilir kömür oranında geçmişim. Zonguldak'ta şu sahipsizlik var. Ben yıllardan beri hep AR-GE çalışmaları yapıyorum, her şeyim hazır bilhassa Zonguldak'ta bizi yönetenler dışarıdaki sanayicilerin önlerini daha iyi açıyorlar, aman gelsinler yatırım yapsınlar diyorlar, halılarla karşılıyorlar. Bütün bürokrat engellerini aşıyorlar, maalesef buradaki bizim gibi yerli sanayicilere de üvey evlat muamelesi yapıyorlar. Ben bunu yıllarca burada gördüm yaşadım.
Şimdi HEMA'ya baktığımız zaman 18 yıl olmuş 1 ton kömür üretmemiş ve orada yüzlerce insanın bir asgari ücretini vermiş, bir ücretini vermemiş ben burada emek harcamışım ödemişim onlar hala, üretim yapmamışlar.

cennet köşesi Amasra'ya termik santraller kurma peşindeler. Aynı Eren enerji gibi yerli kömür kullanacağız diye karar aldılar, tamamen Amasra'yı ithal kömüre çevirecekler. En son yapılan toplantıda Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Fatih Dönmez Mart ayına kadar üretime geçmezlerse Türkiye Taş Kömürü Kurumu TTK'ya geri devir edileceğini söyledi.
Orada çok değerli bir taş kömürü var. Orası TTK'nın en büyük sahası ve üretim yapılması gerekiyor. Bütün dünya kendi öz kaynakları kömüre dönerken, burada bir karamsarlık var."