Ak Parti Zonguldak Milletvekili Polat Türkmen´in, CHP Zonguldak Milletvekili Ali Koçal için söylediği "Onun kafası çalışmaz. O öğretmendir. Ne anlar sanayiden manayiden" sözleri şok etkisi yarattı.

Polat Türkmen ilk açıklamasında "Metinde geçen ´Onun kafası çalışmaz´ şeklindeki ifade kastı aşan bir ifade olmuştur. Bu sözlerde Sayın Ali Koçal Bey kastedilmemiştir. Bu ifadenin düzeltilmesini rica ederim. Bu yanlış anlamadan dolayı üzüntülerimi bildirir, yayınlarınızda başarılar diler, saygılarımı sunarım" demişti.


Ancak Polat Türkmen, bugün yayınlanan Halkın Sesi Gazetesi´ne şunları söylemiş: "Sözlerim çarpıtılmış. Bir şeyler üretmeyen insanlar, üretenlere çamur atıyor. Ben söyleyeceğim şeyi basına değil, Ali Koçal´ın yüzüne derim. Kendisi beni aradı. Böyle bir şey söylemediğimi ona da söyledim. Bu durum, İngilizce´nin kötü bir tercümesi gibi bir durum"


Olay bu noktaya gelince, Polat Türkmen´le görüşen arkadaşımız Nermin Akkaya´nın ses kaydını yayınlamak zorunda kaldık.


İşte o ses kaydı:


Muhabir Nermin Akkaya: Başbakan Recep Tayyip Erdoğan´a soru önergesi sormuş. Seramik karo ve maden sektörü 3. Bölge Teşvik kapsamına neden alınmamış diye.


Milletvekili Polat Türkmen: Nesi nesi


Muhabir Nermin Akkaya: Seramik, karo, maden sektörü 3. Bölge Teşvik kapsamına neden alınmamış diye.


Milletvekili Polat Türkmen: Sorsun nede olsa muhalefettir. Soracak tabi doğrudur. Maden var. Onun kafası çalışmaz. O öğretmendir. Ne anlar sanayiden manayiden.



Editör: Pusula Gazetesi