Belediye Başkanı İsmail Eşref, Bağlık Mahallesi, Baştarla Mahallesi ve Çınartepe Mahallesi muhtarlarıyla buluşarak mahalleleri gezdi. İlk olarak Bağlık Mahallesi´ni gezen İsmail Eşref, 19 mahalleyi 10 günlük süreç içinde gezeceklerini belirterek, &[#]8220;Bağlık Mahallesi´nde benim yetki sınırlarım içinde muhtarlığımızın yazıhanesinin üstünde bulunan Çocuk Parkı´ndayız. Amacımız bugünden itibaren yine 19 mahallemizi bu on günlük süreç içerisinde tümünü dolaşıp gezmek. Geçen sene gezmiştik. Neler konuştuk, bu seneye kadar geçen sene de bu yaz neler yaptık, daha sonra sonbahar aylarında neler yapabiliriz o düşünceyle ziyarete geldik. Bu ziyaretimde memnuniyetle ifade etmem gerekir ki başta Bağlık Mahallesi, devamında Baştarla ve Çınartepe sokaklarımızı tek mahalle gibi hepsine birden hizmetin yoğun almasını istediğim mahalleler. Gayret sarf ettik ve başardık. Yaptıklarımız var, başladıklarımız var. Bitirmek istediklerimiz var&[#]8221; dedi.
Bağlık Mahallesi Muhtarı Ahmet Aydın ise, &[#]8220;Sizin gayretlerinizle Bağlık Mahallesi muhtarı olarak mahallemizde çok güzel hizmetler yaptık. Yollarımızı yaptık. Aynı zamanda park bahçelerimize de büyük yardımcı oluyorsunuz. Burayı yıllar boyu uğraştık, buranın yapılmasını halledememiştik. 15 senedir bekliyorum, dönüp dolaşıp yine size nasipmiş. Hizmetlerinizden dolayı teşekkür ediyorum&[#]8221; diye konuştu.
Ardından Üzülmez Kemerbaca Gelikyolu´ndaki biten asfalt çalışmalarını yerinde incelemek üzere çalışmaların yapıldığı alanı inceleyen Eşref, &[#]8220;Yaklaşık 1 yıl evvel Zonguldak´ın 19 mahallesini gezerek yaptığımız tespitlerle kış aylarında ve 2010 yılının yaz aylarında yaptığımız işleri gezmek, bütün mahallemizi tekrar dolaşıp kalan işlerimizin tespitini yapmak için mahalle gezilerimize başladık. Mahalle gezilerimizin 1 yıllık sürecinde yaptıklarımızı hem yerinde görüp incelerken, muhtarlarımız aracılığıyla ve belediye meclis üyelerimizle birlikte eksiklerimizi tekrar görmeye çalışıyoruz. Ekim ayının sonunda ve kasım ayında yani kış girmeden onları bitirmeye çalışacağız. Şuan da bulunduğumuz mevki Üzülmez Kemerbaca. tenis kortunun olduğu alan. Kemerbaca Gelikkapı ve Asri Mezarlık arasındaki bu ara yoldayız. Bu yol ağaçlık güzel bir yoldur ama maden ocaklarının yaptığı hasarlarla çökmüş ve bozulmuştur. Yıllardır girilememiştir. Bu yolu boydan boya asfaltladık. Kemerbaca mevkiinden Gelikkapı´ya yani Asri Mezarlığına kadar olan bölüm bitti. Tamamımı asfalt yaparak buranın yol sorunu çözmüş olduk. Çınartepe ve Baştarla mahallelerimizin diğer yarısı bu yolla ilgili. Üç mahallemizi ilgilendiren bir yol. Dün sabah başladığımız asfalt çalışmamız bugün bitti. Bu çalışmayı da yerinde görmek istedik. Mahalle gezilerimiz devam edecek&[#]8221; dedi.
Baştarla Mahallesi Muhtar vekili Ali Galin ve Çınartepe Mahalle Muhtarı Okan Girsin ise, 20 yıllık yol sorunun çözüldüğünü, Başkan Eşref´e teşekkür ettiler.
Editör: Pusula Gazetesi