TFF 2. Lig Kırmızı grupta mücadele eden Zonguldakspor'da alınann kötü sonuçların faturası basın mensuplarına kesildi.

Ziraat Türkiye Kupası'nda Menemen Belediyespor'a elenen, son 4 maçta galibiyet yüzü göremeyerek kötü sonuçlar alan Zonguldakspor'da yönetim kurulu kötü gidişatın ardından Teknik Direktör Cahit Terzi'nin talimatı ile futbolculara konuşma yasağı getirdi. Medyaya konuşan futbolcuya yaptırım uygulanacak, ceza verilecek. Medya, taraftar ve futbolcu arasındak ipler koparıldı. Bugünden itibaren Pusula olarak ne maç öncesi, ne maç sonrası, ne idmanlarda futbolcu ve teknik heyetten demeç almak yok! Taki yönetim ve teknik heyet bu ambargoyu kaldırıncaya kadar.

Sezon başından bu yana futbolculara ödeme yapmayan yönetim kurulu futbolculara karşı mahçup olduğu için konuşma yasağı getirmezken, 3 gün önce geçmişe dönüm tüm maç pirimlerinin yanı sıra bir kısım transfer taksitlerini ödeyince futbolculara konuşma yasağı getirme gücü buldular.

SUÇLU BASIN İLAN EDİLDİ

Zonguldak'ın en büyük sosyal huzuru ve mutluluğu olan Zonguldakspor'da bugüne kadar futbolcular basına verdikleri demeçlerde hiç bir zaman kulübün aleyhine bir açıklama yapmadıkları gibi toparlayıcı, birlik ve beraberliği oluşturabilecek açıklamalarda bulunarak güzel mesajlar verdiler. Futbolcular takım aleyhine bir açıklama yapmadıklarına göre kötü gidişat karşısında yönetim hedef saptırmak için basına yasak getirdi, futbolcuların özgürlükleri elinden alındı. Futbolcular basına demeç vermedikleri zaman çok daha mı başarılı olacak.

Futbolculardan demeç alamayacak olan basın habersiz mi kalacak. Bu tür yasaklar her zaman için bölücülük yaratmıştır, hiç bir faydası olmamıştır. Basın mutlaka yazacak bir şey bulur. Ancak futbolcu ile taraftar arasındaki ipleri koparmak ne teknik heyete ne de yönetime bir şey kazandırmayacağını zaman gösterecek.

FUTBOLCULAR HER ZAMAN İŞİNİ YAPTI
Amatör kümede şampiyon olduğumuz sezondan bugüne kadar takım içinde hala 8-9 futbolcu bulunuyor. Bu futbolcular ve takıma sonradann dahil olanlar o günden bugüne kadar maddi manevi sorunlar olmasına rağmen, ödemeler yapılmamasına rağmen hiç bir zaman parayı ön plana atmadı, sahada alın teri ile mücadele edip 2 şampiyonluk yaşadılar, şimdi de play-off kovalıyorlar. Zonguldak medyası da her zaman takımının menfaatini ön planda tutarak yazdığı yazılara özen gösterdi.

Ancak bugüne kadar ne futbolculara konuşma yasağı getirildi, ne de basına demek alma yasağı gerildi. Bu moda Zonguldakspor'da yeni başladı. Sonu iyi olur inşallah. Her şeyin ilacı zamandır. Yönetim ve teknik heyet aldığı kararın doğru mu, yanlış mı olduğunu görecek.

Zonguldakspor'un büyük taraftarı Pazar günü oynanacak Kahramanmaraş maçında tribünleri doldurup bu futbol takımına her zaman olduğu gibi destek olun ki futbolcular arkalarında büyük bir güç olduğunu bir kez daha görsün. Alınacak galibiyette yine sizlerin katkısı olsun, bundan sonraki şampiyonluklarda da imzanız olsun.

Zonguldakspor tektir, başka Zonguldakspor yok. Taraftarıyla, medyasıyla, futbolcusuyla yeni zaferlere...

Editör: Pusula Gazetesi