Haber şöyle:

&[#]8220;TBMM Dilekçe ile İnsan Haklarını İnceleme Karma Komisyonu, kamu başdenetçisi aday adayı olarak Yavuz Erkmen, Mehmet Nihat Ömeroğlu ve Halime Nuray Turcan´ı belirledi. Komisyon, bu 3 ismi TBMM Genel Kurulu´na sunulmak üzere Meclis Başkanlığı´na bildirdi.&[#]8221;

Bu isimlerden biri, Zonguldak eski Valisi Yavuz Erkmen.

Diğeri, Halime Nuray Turcan&[#]8230;

Bir dostumuz aradı, &[#]8220;Halime Nuray Turcan&[#]8217;ı tanıyor musun?&[#]8221; diye sordu ve anlattı.

&[#]8220;Tevfik Başakar&[#]8217;ın Zonguldak Valisi olduğu dönemde Vali Yardımcısı Metin Turcan vardı. Halime Nuray Turcan, Vali Yardımcısı Metin Turcan&[#]8217;ın eşiydi. Zonguldak Adliyesi&[#]8217;nde hakimdi. Halime Nuray Turcan Hanım&[#]8217;ın kardeşi önceki dönem AK Parti milletvekiliydi.&[#]8221;

Kısaca, Zonguldak&[#]8217;ta görev yapmış iki bürokrat, Vali Yavuz Erkmen ve Hakim Halime Nuray Turcan, kamu başdenetçiliği için yarışıyor.

Zonguldak&[#]8217;ta görev yapan bürokratlara, &[#]8220;Bu şehrin kıymetini bilin&[#]8221; diyoruz ya.

Nedeni bu işte&[#]8230;

TBMM Genel Kurulu&[#]8217;nda milletvekillerinin gizli oyuyla yapılacak seçimde, eski Valimiz Sayın Yavuz Erkmen&[#]8217;in galip çıkmasını canı gönülden istiyoruz.

Kentini değil, kendini düşünüyor!

Geçenlerde bir arkadaşım ile sohbet ediyorduk.

Devletle iş yapıyor. Dedi ki:

&[#]8220;İhaleyi aldım. Kurum, &[#]8216;Bu fiyat yüksek, şu kadar daha düşüreceksin&[#]8217; dedi. Fiyatı onların istediği noktaya getirip sözleşmeyi imzaladık. Ama işin dışında o kadar çok iş yaptırdılar ki, o indirdikleri rakamdan fazla masrafımız oldu. İhalenin bize kaldığı rakamdan bir miktar para kazanacaktık. Ama indirim yapılınca, o karımız da gitti. Kurumun iş dışındaki taleplerini de (kişisel) yerine getirince, o işten külliyen zarar ettim. Nedir bizim bu çektiğimiz?&[#]8221;

Ben merak ediyorum. Devleti bu kadar düşünüp ihale fiyatlarını biraz daha düşürmeye çalışan bürokratlar, ceplerinden bir kalem alıp kullanıyorlar mı?

Hele ihale ile kiralanan araçları her türlü keyfi işlerinde kullanan bürokratlara ne demeli? O konuya daha sonra gireceğiz.

Kıssadan Hisse: Parmakla alınsaydı!

Fransa hükümet ricalinden biri, Napolyon´un bir muharebede tenkide kalkışıp parmağını harita üzerinde gezdirerek, &[#]8220;Önce şurasını almalıydınız, sonra buradan geçerek, ötesini zapt etmeliydiniz&[#]8221; gibi fikirler belirtmeye başlayınca, Napolyon:

&[#]8220;Evet, onlar parmakla alınabilseydi, dediğin gibi yapardım.&[#]8221;

Günün Fıkrası: Demek ki gitseydim!

Bir grup kaplumbağa, pikniğe gitmeye karar vermişler. Bunlar böreklerini almışlar, koyulmuşlar yola... Piknik yerine gitmeleri de bir yıl sürmüş. Kaplumbağalar da tuz olmadan yaşayamazlarmış, yolda giderken bütün tuzu bitirmişler. Bir yıl geçmiş sonunda piknik yerine ulaşmışlar. Neyse böreklerini açmışlar, bir bakmışlar ki; tuzları bitmiş. Elbette tuzsuz yaşayamazlar, &[#]8220;kim gitsin&[#]8221; derken, &[#]8220;en yaşlımız gitse, gelene kadar ölür, en iyisi en gencimiz gitsin" demişler. Genç kaplumbağa da kabul etmiş, ama "bir şartım var" demiş:

&[#]8220;Ben gidip gelene kadar kimse bu börekleri yemeyecek.&[#]8221;

Herkes kabul etmiş. Genç kaplumbağa gitmiş. Aradan 6 ay geçmiş yaşlı kaplumbağa ölmek üzereymiş, herkes "sen ye, yaşlısın öleceksin" demiş.

&[#]8220;Hayır, söz verdim, gelene kadar yemeyeceğim.&[#]8221;

Bir senenin dolmasına çok az kalmış ki, yaşlı kaplumbağa dayanamamış, tam elini böreğe uzatmış, çalıların arasından genç kaplumbağa çıkmış:

&[#]8220;Yaa! Demek ki gitseydim, börekleri yiyecekmişsin!&[#]8221;

Günün Sözü:

Öfke, geçici bir çılgınlıktır; hükmetmeye bak, yoksa o sana hükmeder.

Horatius