İhraç edilmelerinin 290. günü olduğunu ifade eden İsmet Akyol; "Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ile birlikte haksız ve hukuksuzca ihraç edilmemizin bugün 290. günü.

Çaycuma Milli Eğitim Müdürlüğünün mesnetsiz ihbarın ardından savcılık tarafından hakkımda takipsizlik kararı verilmesine rağmen görevime başlatılmadım.

Hukuksuzca ihraç edilen ve açığa alınan tüm kamu emekçileri görevlerine iade edilerek hak kayıplarının karşılanmasını istiyoruz. Hiçbir yargılama yapılmadan, idari işlem yapılmadan KHK'lerle binlerce öğretmen ihraç edilmişken, atanamayan 438 bin öğretmen varken ve görevi başındaki öğretmenlerin onlarca sorunu varken 24 Kasım'da "öğretmenler bizim başımızın tacıdır" denilmesinin hiç bir anlamı yoktur.

OHAL ve KHK'ler tüm öğretmenlerin üzerine karabasan gibi çöktü. Öğretmenler, "Acaba yarın başıma ne gelecek?" sorusuna mahkum edildi, işten atılma kaygısıyla çalışmaya ve yaşamaya mecbur bırakıldı.

Hükümet çıkardığı bir KHK maddesiyle, yıllardır arzuladığı ama bir türlü yaşama geçiremediği sözleşmeli öğretmenlik uygulamasını OHAL uygulamasıyla

yaşama geçirdi. 15 Temmuz darbe girişimininden buyana atanan 38 bin sözleşmeli öğretmene, "hükümet memuru" gibi hareket etmezlerse işten atılma yolu açıldı. Ayrıca hiçbir güvencesi olmadan çalışmak zorunda bırakılan; işten atılması müdürün iki dudağı arasına sıkışmış olan yaklaşık 100 bine yakın ücretli öğretmene görev verildi.

Öğretmeni değersizleştiren, mesleğine küstüren bir eğitim politikası ve uygulamalarla eğitimi daha nitelikli hale getirmek mümkün değildir"diye konuştu.

Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi Gökhan Taner Günsan ise, "Bilimsel, laik ve demokratik eğitimi savunan öğretmenler hedefe kondu. Öğrencilerimiz, velilerimiz hep bizim yanımızda oldular. Biz geri döneceğiz. Bize bu haksızlığı yapanların da gittiğini göreceğiz"dedi.

Editör: Pusula Gazetesi