Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde ormanlık alana terk edilen ve kar yağışı nedeniyle yemek bulmakta zorlanan sokak köpeklerinin yardımına hayvan sever bir aile koştu. Çevresinde sokak hayvanlarına olan sevgisi ve yardımlarıyla bilinen Seda Mercan, eşi ve arkadaşıyla yoğun kar yağışının yaşandığı ilçede ormana terk edilen sokak köpeklerinin yardımına koştu. Açlık ve soğukla mücadele eden köpeklere et veren hayvan severlerin duyarlılığı alkış aldı. Köpeklerin ormana atılmış ve terk edilmiş olmasına dayanamadığını belirten Mercan, "

Ormana atılan canlardan sadece bir kaçı... Bu soğukta açlıkla savaştıkları günler çok uzun ama baş edemediğim bir çaresizliğe güç toplamak için çok kısa... Hayatta kalmak için nasıl yaşam savaşı verdiklerini biliyorum ve içim kan ağlıyor... Merkezde et bulamadık.. Eşim ve arkadaşı ile Çatalağzı'ndan 10 kasa et, bir klinikten kuru mama alarak gittik. Aracımız yolda kaldı, ama uzun uğraşlardan sonra çok şükür beslenmeyi başardık. Aç kalarak bunca soğuğun altından sağlıklı bir şekilde kalkamazlar. Ne kadar iyi doyarlarsa vücut ısıları o kadar stabil kalıp kendilerini koruyabilecekler işte bu yüzden önemli tok olmaları...

İnanın eşimin ve kendi yaptıklarımın yarısı bile değil bu görüntüler. Mama desteği hiç gelmiyor ve yetemiyoruz. Desteksiz hepsine yetmek imkansız" dedi.