Milli Savunma Bakanlığı’na bağlı Harita Genel Komutanlığı (HGK) Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Metin Keşap, Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer’i makamında ziyaret etti.

HGK ve BEÜ tarafından sürdürülen çalışmaları hakkında bilgi alışverişinin gerçekleştirildiği ziyarette, HGK Komutan Yardımcısı Tuğgeneral Keşap’a, Teknik Hizmetler Başkanı Dr. Albay Osman Alp, Jeodezi Şube Müdürü Yüzbaşı Ali İhsan Kurt eşlik ettiler.

Tuğgeneral Keşap, dün gerçekleştirdiği ziyaretinde, HGK’nın tüm araştırmacı ve akademisyenlerin kullanımına sunmak üzere hazırladığı harita arşivi hakkında Rektör Özer ile bilgi paylaşımında bulundu. Arşivin Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz’ın da katılacağı törenle 21 üniversite ile HGK arasında Mayıs ayında imzalanacak protokol kapsamında oluşturulacağını belirten Tuğgeneral Keşap, Rektör Özer’e Bülent Ecevit Üniversitesi’nin de bu konudaki desteklerini beklediklerini belirtti. Keşap, ziyaret anısına Rektör Özer’e HGK’nın özel tasarımlı Türkiye haritasını armağan etti.

Rektör Özer de, Tuğgeneral Keşap’ın ziyaretinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, söz konusu arşiv çalışmasının üniversitelerin araştırmalarında gereksinim duyduğu bilgi ve belgelere ulaşabilmek amacıyla büyük önem taşıdığını söyledi.

Özer, Mühendislik Fakültesi Geomatik Mühendisliği Bölümü’nde sürdürülen çalışmalar hakkında Tuğgeneral Keşap’a bilgi verdi ve gerçekleştirilecek işbirliği kapsamında BEܒnün her türlü desteği sağlayacağını belirtti.

Rektör Özer, ziyaret sonunda Tuğgeneral Keşap ve beraberindekilere BEܒnün özel hediyelerini takdim etti.

Editör: Pusula Gazetesi