DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, yerel seçim sonucunda hükümete destek veren medyanın dudağının uçuklayacağını söyledi.






Alaborina Restaurant´ta düzenlenen belediye başkan adayları ve İl Genel Meclisi adaylarının tanıtım toplantısında konuşan Soylu, konuşması sırasında bir katılımcının sesinin az çıktığını söylemesi üzerine, "Sesimizi azdan çıkarıyoruz ki hükümet korkmasın" diye espri yaptı. Yerel seçim sonucunda hükümete destek veren medyanın dudağının uçuklayacağını söyleyen Soylu, şöyle konuştu: "Hükümeti korkutacağımız günü biliyoruz. Milletin şu an hangi durumda, ne gibi sıkıntılarda olduğunu biliyoruz. 30 Mart Günü Kırat´ın şahlandığı gün yakasından DP rozetini çıkartıp halkın rozetini takan bir yerel yönetime sahip bir partiyiz."
Kavgalarla siyaset yapmadıklarını anlatan Soylu, şunları söyledi: "Bu siyasi partinin adamları kimsenin adamları değil, milletin adamları oldu. Biz halkın adamları olmasaydık, bu ülkede fabrikalar, okullar, üniversiteler, hastaneler, ülkeyi bir baştan diğer başa saran elektrik, su olmazdı. Herkesin daha iyi görmesini sağlayan bir ülke olmazdı. Özgüven içinde yaşayan bir milletiz, hiçbir zaman azınlık politikası yapmadık. İdeoloji ve değerler üzerinden milliyetçilik üzerinden siyaset yapmadık, yapmayız."
Soylu, CHP Genel Başkanı Deniz Baykal´ın da siyaset ve ekonomiden anlamadığını belirterek "Başbakan da çıkmış meydanlara, ne siyasetten ne de ekonomiden anlamayan Baykal´ı almış karşısına konuşuyor. Baykal kendi koltuğunun muhafazasından anlar" diye konuştu.

TÜRKİYE´Yİ İKİ BECERİKSİZ PARTİYE KİLİTLEDİLER
Hiçbir zaman ahlaklı siyaset değerleri üzerinden istismar yapmadıklarını söyleyen Soylu, 29 Mart 2009 günü halkın gerekeni yapacağını anlattı. Ahlaklı siyasetin kavga etmeyen siyaset olduğunu ifade eden DP Genel Başkanı Süleyman Soylu, şöyle konuştu:
"Ahlaklı siyaset kavga etmeyen siyasettir. Ahlaklı siyaset değerler üzerinden istismar yapmayandır. Ahlaklı devlet, ekonomi insanların hayatlarının sonuna kadar birinci sınıf olarak yaşamasıdır. Ahlaklı devlet insanların ürettikçe rekabetin arttığı, yetiştikçe eğitim kalitesinin arttığı, etrafındaki ülkelerle barış içinde, öz güven içinde milletine sadece hizmet etmek için varolan bir devlet ahlaklı devlettir. Ahlaklı bir devlet milletinden şüphelenen bir devlet değildir."
Türkiye´nin beceriksiz ve kısır iki parti üzerine kilitlendiğini ileri süren Soylu, sözlerini şöyle sürdürdü: "Millete yedi yıldır ´oyunuzu boşa vermeyin´ diyerek propaganda yapıyorlar. Türkiye´yi iki beceriksiz ve kısır partiye kilitlediler. Her beş kişiden biri mahkeme kapılarında. Fabrikacısını, esnafını, sanayicisini küçülten yedi yıllık bir ekonomik tablo insanları fukaralaştırmıştır. Allah şahittir." Bu güne kadar inandığı dışında konuşmadığını anlatan Soylu, sözlerini şöyle tamamladı: "Bunların
hakkından gelecek DP´den başka yolsuzluğun hesabını soracak bir parti yok. Hükümetin yolsuzluklarının hesabını sormazsam namerdim. Türk Telekom´u 6.5 milyar dolara sattılar. Dünya ekonomik krize girerken Türk Telekom 9.5 milyar dolar kar etti. Biz zamanında Türk Telekom´u 30 milyar dolara satarken engellemeye çalışanlar bugün pişmiş kelle gibi sırıtıyor. İmam Hatip Liselerini biz kurduk. Millet diniyle buluşsun, hurafelerden kurtulsun diye açtık. O çocuklarımızı istismar ettiler. Ama biz istismar etmedik."
Konuşmaların ardından belediye başkan adayları ve İl Genel Meclis üye adaylarının tanıtımı ile toplantı sona erdi.
Editör: Pusula Gazetesi