Alevi ve Kültür Derneği Şube Başkanlığı'nda Belediye Başkanı Ömer Selim Alan, Merkez İlçe Başkanı Hüseyin Yıldız ve belediye meclis üyesi adaylarını Şube Başkanı Mehmet Kaplan karşıladı.
Dernek Şube binasında Kurucu Başkan Birhan Şahin ve Bahattin Arı da yer aldı. 

Gazipaşalılar Derneği'nden, GMİS’e ziyaret Gazipaşalılar Derneği'nden, GMİS’e ziyaret

İnanç anlamında farklılıkların doğum günün ifade eden Birhan Şahin, Cem Evi  istediklerini belirterek "Hayatı boyunca camiye gitmeyen birinin cenazesinin camiden kaldırılması gibi bir  tarz da en azından insan haklarıyla çok bağdaşan bir durum değil" diye konuştu. 

"ALEVİLERİN EN RAHAT YAŞADIĞI KENT ZONGULDAK

Birhan Şahin, Başkan Alan'dan Cem Evi talebini yenilerek şunları söyledi:
"Zonguldak Türkiye'nin her bölgesinden insanlar gelmiş. Mesela biz ta Doğu'dan gelmiştik. İşte Trabzon'dan gelmiş. Kimisi Almanya, Şişli, Kastamonu'dan gelen var, Bartın'dan gelen var. Burası sonradan oluşturulmuş ve kömür emekçilerinin kurduğu bir kent. Dolayısıyla buranın kuzeylisi, güneylisi, doğusu, batısı olmaz. Yani buraya kim emek verdiyse burada kim kenti kurduysa buranın asıl sahipleri onlardır. Onun için bu tür mikro milliyetçilik dediğimiz hani hemşehricilik, yörecilik gibi kavramlar bu toplumda yani 

Zonguldak toplumda çok da yeri olmadığına inanıyoruz. Bizlerin de inanç anlamında farklılıkkarı var. İki iki: dört. Ama yıllardır burada yaşayan Aleviler olarak bu derneğin kurucularından biriyim, herhangi bir sıkıntımız yok. Burası barış kenti. Burada öyle şuralısı, burası, şu inançlar, bu inanç hissetmedik. Türkiye'de Alevilerin en rahat yaşadığı yerlerden biri burasıdır. Tabii inanç anlamındaki bu farklılıklardan ötürü de; yaşamı boyunca camiye gitmeyen birinin cenazesinin camiden kaldırılması gibi bir  tarz da en azından insan haklarıyla çok bağdaşan bir durum değil. Onun için bütün yani kentlerde belki 80 ilde vardır. Maalesef cem evinin eksikliği. Biz de bütün adaylara söylediğimiz gibi size de bu talebimizi iletiyoruz. Teşekkür ediyorum." 

Muhabir: Öznur Güneş