Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Endüstri Bölgeleri Koordinasyon Kurulu&[#]8217;nun Cuma akşamı sona eren toplantısından Filyos Vadisi için çıkan &[#]8220;Endüstri Bölgesi&[#]8221; kararı geniş yankı yarattı. Uzun süredir adı konulmayı bekleyen sanayileşme süreciyle ilgili alınan bu kararı değerlendiren TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, sürecin takipçisi olacağını söyledi.

Toptan, &[#]8220;Filyos için &[#]8216;Endüstri Bölgesi&[#]8217; kararı çıktı. Biz bu konuda sık sık görüşmeler de yapıyorduk ve beklediğimiz bir karardı. Yalnız endüstri bölgesiyle ilgili hangi teşviklerin uygulanacağı konusunda bir netlik yok. Şimdiden sonra ben ilgili Bakan arkadaşlarla, Sanayi Bakanıyla ve Sayın Zafer Çağlayan&[#]8217;la bunları konuşacağım. Burayı da önemli bir teşvike kavuşturursak, yatırımcı açısından daha kolay olmuş olacak. Yani her şey yolunda... Hayal yavaş yavaş gerçekleşiyor. Doğrusunu isterseniz çok mutluyum&[#]8221; dedi.

Konuyla ilgili olarak Pusula&[#]8217;nın sorularını yanıtlayan Vali Erol Ayyıldız ise, bir süredir bu kararı beklediklerini belirterek, &[#]8220;Filyos Projesi&[#]8217;yle ilgili çalışmalar devam ederken, nasıl bir yöntemle hareket edileceği üzerinde duruluyordu. Adı tam olarak konulamamıştı. Burasıyla ilgili önerilerimizi sunduk. Türkiye&[#]8217;de sadece iki nokta için bu karar alınmış durumda. Yaptığımız öneriler doğrultusunda kapsamı daha sonra netleşecek. Hayırlı olmasını diliyorum&[#]8221; dedi.

Editör: Pusula Gazetesi