Çıkışta gazetecilere açıklama yapan Halil Posbıyık, "Benim emniyete gidişimi farklı yorumlayarak büyük sevinç çığlığı atanları üzdüğüm için üzüntülüyüm. Onları bir kez daha 29 Mart`ta üzeceğim. Onlara bir sürprizim var. Beklesinler. Onlar Kdz. Ereğli`de başları önde yürüyecekler, insanların yüzlerine bakamayacaklar çünkü" dedi.
Kdz. Ereğli´nin önceki dönem Belediye Başkanı Halil Posbıyık´ın ifadesi Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü`nde Zonguldak`tan gelen bir ekip tarafından alındı. Posbıyık, Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü´nden çıkışının ardından gelişmelerle ilgili olarak hemen basının karşısına çıktı. Daha sonra ise partisinin seçim bürosuna giden Posbıyık, Ereğli İlçe Emniyeti´nde ifadesinin alınması esnasında dışarda bekleyen kalabalığın tezahuratlarıyla karşılaştı. Sevenleri ve partililerle biraraya geldi. Posbıyık emniyette çok kibar ve nazik bir uygulama ile karşılaştığını ve emniyete şükranlarını ifade ettiğini dile getirdi.
Halil Posbıyık´ın Ereğli İlçe Emniyeti´nde ifadesinin alınmasıyla ilgili olarak "Tutuklandı", "Gözaltına alındı" sözlerinin kamuoyuna aktarılmasıyla ile hareketlenen Ereğli İlçe Emniyet Müdürlüğü önü uzun süre bekleyenlerle doldu. Posbıyık`ın saat 21.30 sıralarında bir araç ile emniyetin alt katından çıktığı ve seçim bürosuna gittiği bildirilince, bekleyenler Memleket Eczanesi`nin bulunduğu binadaki seçim bürosuna akın ettiler. Posbıyık`ı alkışlarla karşılayan partililer ve sevenleri uzun süre tezahüratta bulunurken
Posbıyık, "benim emniyete gidişimi farklı yorumlayarak büyük sevinç çığlığı atanları üzdüğüm için üzüntülüyüm. Onları bir kez daha 29 Mart`ta üzeceğim. Onlara bir sürprizim var. Beklesinler. Onlar Kdz. Ereğli`de başları önde yürüyecekler, insanların yüzlerine bakamayacaklar çünkü" dedi.
Emniyete çağrılma sebebinin, müfettişlerin yaptığı denetimlerde Murat Sesli´nin Belediye Başkanlığı dönemiyle ilgili olarak bilgisine başvurulması olarak açıklama yapan Halil Posbıyık`ı ağlayarak dinleyenler "25-0" sloganları attılar.
Bu arada, Kdz. Ereğli Belediyesi`nin Murat Sesli döneminde başkan vekilliğine getirilen Alptekin Dursun`un da ifadesine başvurulduğu öğrenildi.
Editör: Pusula Gazetesi