Üstüngel Kreş ve Çocuk Kulübü ve Okul Aile Birliği'nin ortak girişimi ile yürütülen sosyal kültürel paylaşım etkinliği gerçekleştirildi.

Etkinlikle çocukların tutumlu olmayı, kendi tasarrufu ile kitap almayı, kendi tasarrufu ile aldığı kitapları kütüphanesinde saklamayı, okuduğu kitapları kitap alma imkanı olmayan kardeşlerine ulaştırmak için yeni kitap kardeşlikleri kurma hedefi ön planda tutulduğu gözlendi.

Etkinlik için yaklaşık 10 gün önce çocuklara kumbaraları dağıtıldı ve kitap alabilmek için tasarruf yapmaları istendi. Çocuklar kumbaralarında biriktirdiği paralarla Üstüngel Kreş ve Çocuk Kulübü'nde açılan kitap standından kendi okuyabilecekleri kitapları satın aldı. Daha sonra ise Garfield animasyonuyla eğlendiler.

ATATÜRK'ÜN SÖYLEMİNDEN YOLA ÇIKTILAR

Üstüngel Kreş ve Çocuk Kulübü Yönetimi ve Okul Aile Birliği bu etkinliği Atatürk'ün bir söylemini örnek alarak yola çıktı ve gerçekleştirdi. İşte Atatürk'ün anlamlı söyledi: "Ben çocukken fakirdim. İki kuruş eline geçince bunun bir kuruşunu kitaba verirdim. Eğer böyle olmasaydım, bu yaptıklarımın hiç birisini yapamazdım"