Türkiye Futbol Federasyonu tarafından Herkes İçin Futbol programı kapsamında düzenlenen 2009 Yılı Yaz Dönemi Futbol Köyü etkinliğinin İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş tarafından yapılan başvuru sonucunda bu yıl 25 Temmuz - 5 Ağustos tarihlerinde Zonguldak´ta da yapılacağı öğrenildi. Yapılan başvuruyu değerlendirmeye alan Türkiye Futbol Federasyonu, Futbol Köyü Projesi ile Türkiye´nin farklı yörelerinden pek çok çocuğu Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü´nde bir araya getiriyor. Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde 10 gün sürecek olan tatil ve eğitimin bir arada gerçekleşeceği organizasyonda eğitimlerle çocukların kişisel gelişimlerini destekleyerek futbol becerilerini yükseltmenin yanı sıra iyi birer taraftar olmayı da öğrenmeleri hedefleniyor. Eğitim amaçlı toplantıya TFF´den katılımın olacağı belirtildi. İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş tarafından organize edilen ve TFF tarafından kabul gören Futbol Köyü etkinliği 25 Temmuz ile 5 Ağustos tarihleri arasında Bakacakkadı 100. Yıl Atatürk Hizmet Köyü Tesislerinde gerçekleştirilecek. Gerçekleştirilecek olan Futbol Köyü´ne Zonguldak´tan Emre Dede (Karaelmas İ.Ö.O.), Cemal Kabaağaç ( Kozlu İ.Ö.O.), Tugay İstek ve Oğulcan Acar (Seçil Şanlı İ.Ö.O.) Futbol Köyü´ne katılan çocukların futbol antrenmanları dışında satranç, masa tenisi, ayak tenisi gibi oyunlar oynayarak, eğitmenler tarafından ´oynayarak öğrenme´ modeli çerçevesinde oyun ve eğitimlere katılacağını belirten İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş, "Futbol Köyü ile Türkiye´nin farklı yörelerinden pek çok çocuk bir araya gelme fırsatı bulacak. Bu organizasyonla amacımız eğitimlerle çocukların futbol yeteneklerini geliştirmenin ötesinde, kardeşlik, centilmenlik ve dayanışma ruhunu da keşfetmeleridir" dedi.
Zonguldak´tan 12 Kız öğrenci
Sinop Futbol Köyü´ne gidiyor

2009 Yılı Yaz Dönemi İl Futbol Köyü etkinliği çerçevesinde 5-15 Temmuz tarihleri arasında Sinop Futbol Köyü açılıyor. İl Okul Futbol Koordinatörü Turan Altıntaş´ın koordinatörlüğünde Zonguldak´tan 12 kız öğrencinin katılacağı Sinop Futbol Köyü´nde kamp gibi sürecek olan faaliyetlerde öğrenciler futbol becerilerini yükselterek kişisel gelişimlerine katkı sağlayacaklar.
Ağırlıklı olarak Zonguldak´tan katılımın olacağı Sinop Futbol Köyüne Zonguldak´tan katılacak 12 isim belirlendi. 5-15 Temmuz tarihleri arasında Sinop´a gidecek olan öğrencilerin isimleri şöyle; Ecenur Sevinç, Ayşenur Bayram (Kocatepe İ.Ö.O.), Ekin Baş, Yağmur Baş ( Ahmet Erdoğan İ.Ö.O.), Ebru Ekmekçi (Ziya Gökalp İ.Ö.O.), Şeyma Kaygusuz, Nebahat Uğur (Alparslan İ.Ö.O.), Ceren Günaydın, Nurevşen Kaya (Kozlu İ.Ö.O.), Fatma Yılmaz, Aslı İşcan (Namık Kemal İ.Ö.O.), Melek Çiv (Kozlu Atatürk İ.Ö.O.)
Editör: Pusula Gazetesi