Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, gazetecilerle yaptığı sohbet toplantısında "Karadeniz 'de Trabzon ile Filyos; Güney Marmara 'da Balıkesir, Ege 'de Çandarlı ile Adana 'da Ceyhan Endüstri Bölgesi kurulacak. Singapur 'da 50 milyar dolar ciro yapıyorsa, bizim ki de 25 milyar dolar olsun. Bunu başarabilirsek kalkınmaya ciddi etkisi olacak" dedi.

Bakan Faruk Özlü toplantıda şunları söyledi: "Ar-GE 'ye ayrılan kaynak miktarı geçen yıl GSYH 'nin yüzde 1 'ini geçti, 20.5 milyar liraya ulaştı. Ar-Ge ve Teknoloji Fonu kurulacak. Bu fon bütçe içinde olacak. Öncelikle her yıl Ar-Ge 'ye bütçeden ayrılacak kaynak belirlenecek. GSYH 'nin yüzde 1 'i ise ve bunun yarısını kamu verecekse, 12.5 milyarlık bir kaynak olacak. Bu da fona aktarılarak, Bilim Teknoloji İcra Kurulu'nca nerelere harcanacağı karara bağlanacak.

Anadolu'da şehir içinde kalmış sanayi sitelerini makul mesafede, şehir dışına taşıyarak modern sanayi çarşılarına dönüştüreceğiz. 17 milyarlık bir kaynak gerekiyor. Ama bunların bulundukları yerler değerli araziler olduğu için bu dönüşümü buradan sağlanacak kaynakla yapacağız.Yine bu paketle özel şahısların endüstri bölgesi kurmalarının önünü açacağız. Singapur'da Jurong Adasında kurulu endüstri bölgesinin yıllık 50 milyar dolarlık cirosu var. Türkiye'nin de organize sanayi bölgelerinden ziyade daha büyük endüstri bölgelerine ihtiyacı var. Bunun için de liman olması gerekiyor. Danışman firmamıza incelettik ve Karadeniz 'de Trabzon ile Filyos; Güney Marmara 'da Balıkesir, Ege 'de Çandarlı ile Adana 'da Ceyhan Endüstri Bölgesi kurulacak. Singapur 'da 50 milyar dolar ciro yapıyorsa, bizim ki de 25 milyar dolar olsun. Bunu başarabilirsek kalkınmaya ciddi etkisi olacak."

Editör: Pusula Gazetesi