Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş; gıda harcamalarında TÜİKin yanlış hesaplama yaptığını iddia ederek; Ey TÜİK siz ölmeyecek misiniz? diyerek bu dünyanın üstü varsa altıda var" dedi.

İsmini ve adını bilmediği gıda harcamaları üzerinden TÜİK'in hesap yaptığını söyleyen Memiş; "TÜİK hesaplamaları güven vermemektedir" dedi.

14 milyon emeklinin hakkını nasıl ödeyeceksiniz diyerek TÜİK'e seslenen Türkiye Emekliler Derneği Zonguldak Şube Başkanı Hüseyin Memiş; Emekli dul ve yetimleri mizin haklarını verin ey TÜİK siz ölmeyecek misiniz. 14 milyon emeklinin hakkını nasıl ödeyeceksiniz. Bu dünyanın üstü varsa altıda var. 14 milyon emekli size haklarını helal etmiyor. Bizim hiç kullanmadığımız, ismini dahi bilmediğimiz malları bize TÜFE diye açıklaya biliyorsanız bizim sofralarımızla hiç ilgisi olmayan şeyleri TÜFE diye açıklıyorsunuz. Sosyal güvenlik sistemimizin sıkça değiştirilmesi hak kayıplarınıda beraberinde getiriyor. Her bir emekli kendine göre haklı gerekçelerle emekli aylığının düşük kaldığını savunmaktadır. Açlık ve yoksulluk göstergeleri emekli aylıklarında ki yetersizliğin değerlendirilmesi bakımından önemli bir kıyaslamadır. Uzun yıllar alınteri dökmüş vergi ve primleri ile sisteme destek olmuş emeklilerimize bağlanan aylıklar geçim özelliği taşımadığı gibi kendi içinde eşitliği de korumamıştır.
Emeklilerimize yapılan zamları yapılan zamları, emeklilerimizin koruyan bir sistem olarak değerlendirmiyoruz. 415 madde üzerinden oluşturulan enflasyon sepeti ve madde grupları yüzdeleri bilimsel gerçeklerle de bağdaşmamaktadır. Örneğin toplam harcama da emeklinin gıda payı yüzde 35 olmasına rağmen, TÜİK gıda payı yüzde yirmi beş olarak dikkate almaktadır. TÜİK hesaplamaları güven vermemektedir. Bu nedenle yüzdeli zamlar yerine seyyanen zam yapılmalı ve büyümeden pay verilmelidir. Emeklinin ekmeğini küçülten sistemler yerine gerçekçi bir emekli aylığının hesaplanması ve artış yapılması sosyal güvenliğin temel ilkesi olmalıdır" dedi.