İşveren ve işçiyi buluşturan İŞKUR İl Müdürlüğü sayesinde işverenin aradığı elemanın özellikleri ile bilgisayarda önüne düşecek. 

İŞKUR İl Müdürü Okan Şentürk, konuyla ilgili şu açıklamayı yaptı:

Saffet Bozkurt'un 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı Saffet Bozkurt'un 19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı kutlama mesajı

"Kurumumuz tarafından açılan iş gücü taleplerine işverenlerle, işçilerin irtibat kurulması için yeni bir çalışma güncellendi. Bu kapsamda işverenler özel sektör ilanlarına başvuran kişilerden haberdar olmaları ve istemeleri halinde iletişime geçmeleri, işverenler nezdinde kurum sistemimizin kullanımının arttırılması ile iş arayan ve işverenleri eşleştirme sürecini hızlandırmak amacıyla aktif ilanı olan özel sektör işveren yetkililerine ilana başvuran kişi sayılarının bildirilmesi için bir çalışma yapılmıştır. Aktif olan özel sektör ilanlarında ilan veren iş yerlerinin sistemde tanım olan yetkililerine on günde bir başvuran sayıları SMS olarak iletilecektir. Sistemde SMS yerine e-posta adresi tanımlı olan işveren yetkililerine ise bilgi, e-posta olarak iletilecektir. Bununla birlikte bir işveren yetkilisinin tanımlı olduğu iş yerinin, iş yerlerini aynı anda üçten fazla aktif ilanı olması halinde işveren yetkilisine ilan yapılan toplam başvuru sayısı bilgi olarak iletilecektir. Çalışma bugünden itibaren sisteme açılmıştır. Kurumumuzun ilan sayfasının aktif için güzel bir projedir." 

Muhabir: Öznur Güneş