Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Corona Virüs salgının yarattığı ekonomik sıkıntıların doğrudan tüketiciye fatura edildiğini açıkladı. Başkan Topaloğlu, dolmuşçuların bu süreçte zarar ettiğini ancak bu zararı hükümetin karşılaması gerektiğini açıkladı.

Hükümetin yanı sıra dolmuş esnafını da eleştiren Topaloğlu, "Dolmuşçular da kolay yoldan vurun abalıya deyip devletten destek isteyeceklerine, zararlarını yoksul dar gelirli vatandaştan çıkarttılar" diye tepki gösterdi.

Başkan Topaloğlu'nun açıklaması şöyle;

"Evet salgınla birlikte yüksek fiyatlar, açık gizli zamlar biz tüketicileri çok olumsuz etkiliyor. Hükumet dahil hiç bir kurum fedakarlık yapmazken, her türlü fedakarlık biz yoksul ve dar gelirli tüketicilerden bekleniyor. Bunu en son örneği kentimizde dolmuşlara yapılan zamdır. Haklı olarak dolmuş esnafı sosyal mesafe nedeniyle daha önce taşıdığı yolcunun yarısını bile taşıyamamaktadır. Yaklaşık iki ay boyunca bu durum devam edince ve hükümet bu zararın karşılanması için herhangi bir adım atmayınca dolmuşçular da kolay yoldan vurun abalıya deyip devletten destek isteyeceklerine, Zararlarını yoksul dar gelirli vatandaştan çıkartmışlardır. Bu ve benzeri zamlar önümüzdeki süreçte birçok sektörde karşımıza çıkacaktır. Evet sıkıntılı bir dönemden geçiyoruz. Ancak bu zorlu dönemin sıkıntılarını başta hükumet ve tüm işletmeler kurumlar ortak karşılamalıdır. Bu dönemin tüm yükünü biz tüketicilere yüklenmesini kabul etmiyoruz. Bu anlamda bu dolmuşlara yapılan zammı fırsatçılık olarak değerlendiriyoruz. Hükümet dolmuşçuların zararını karşılamalı ve bu zamlar geri alınmalıdır."