Alınan bilgiye göre olay gece saatlerinde Adapazarı Maltepe Mahallesinde meydana geldi. 32 yaşındaki Erkan Kaledibi'nden haber alamayan üst katta yaşayan babası eve girdiğinde oğlunun hareketsiz halde yattığını gördü. Eve çağrılan 112 Acil Sağlık Ambulansı ekibi Erkan Kaledibi'nin hayatını kaybettiğini belirledi. Genç adamın cenazesi, kesin ölüm sebebinin belirlenebilmesi için Sakarya Eğitim ve Araştırma Hastanesi (SEAH) Korucuk kampüsündeki Adli Tıp Kurumu Ön Otopsi Merkezine kaldırıldı.
İddiaya göre keskin koku sebebiyle de evde inceleme yapan ekipler, ocağın açık olduğunu ve gaz akışının sürdüğünü belirledi. Uzun süredir psikolojik sorunları olduğu belirtilen Erkan Kaledibi'nin bir süredir de işsiz olduğu için bunalımda olduğu ifade edildi. Erkan Kaledibi'nin yaklaşık 2 yıl önce evlendiği eşinin de ailesinin yanında bulunduğu ve olay sırasında evde yalnız olduğu öğrenildi.
Erkan Kaledibi'nin Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde oyunculuk eğitimi aldığı ve çeşitli tiyatro oyunları ile birlikte bazı dizi ve filmlerde oyuncu olarak görev yaptığı öğrenildi. Kaledibi'nin rol aldığı diziler arasında Diriliş Ertuğrul, Vatanım Sensin, Dolunay gibi yapımlar bulunuyor.
Erkan Kaledibi, Maltepe Merkez camisinde ikindi namazına müteakip kılınacak cenaze namazının ardından Serdivan Uzunköy Mahallesinde toprağa verilecek.