Zonguldak'ın Devrek ilçe merkezini ve 214 dekar araziyi taşkınlardan koruyacak olan "Devrek Irmağı Islah Projesi"nde çalışmalar geçtiğimiz günlerde başladı. Yaklaşık 22 milyon TL'ye mal olacak projeyle birlikte Devrek, sel ve su taşkınlarına karşı daha güvenli hale gelmiş olacak.

Taşkın koruma projesinin hayata geçmesi için büyük çaba harcayan Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, çalışmaları yakından takip ediyor. İnşaat alanını ziyaret ederek yüklenici firma yetkilileri ile bilgi alışverişinde bulunan Belediye Başkanı Semerci, DSİ tarafından ihalesi yapılan ve geçtiğimiz günlerde başlayan çalışmaların 800 gün içerisinde tamamlanacağını belirtti.

Konuyla ilgili açıklamada bulunan Başkan Semerci, "Devrek için çok önemli bir proje. Tarih boyunca ilçemiz selden çok zarar görmüş.1998 yılında yaşanan selin izlerini silemedik. Bölge Trafikten Saraçoğlu Petrole kadar taşkın koruma ile ilgili 22 milyon TL'lik yatırıma başlandı. Bu konuda emeklerimiz, çabalarımız gerçekleşiyor. İlçemizin ortasından geçen bu ırmağımız bizlere zarar vermeyecek. Güzellikler sunacak bir yatırım. BEÜ Devrek Meslek Yüksekokulumuza kadar olan bölgede sahilde yol olacak. Saraçoğlu Petrol'ün karşısına yapılacak köprü ile Zonguldak asfaltına bağlanacak. Dedeoğlu Köyü tarafında TOKİ'ye kadar olan alan Devrek'in yeni yerleşim bölgesi olacak. Islah edilen ırmağın etrafında yeni alanlar kazanılmış olacak ve yatırımcılar açısından daha cazip hale gelecek" dedi.

Editör: Pusula Gazetesi