Zonguldak Belediye Meclisi’nin AK Parti Grubu, Belediye Başkanı Muharrem Akdemir ve CHP’li Belediye Meclis üyelerini sert dille eleştirdiler.

AK Parti Meclis Grubu, Islah İmar Planlarını rafa kaldırdıklarını, TTK ve TOKİ girişimiyle başlatılan projeye destek değil, köstek olduklarını, Fevkani Köprüsü’yle ilgili her türlü tehdide rağmen alternatif bir proje üretilmediğini, taksi ve dolmuş durakları esnafına yaptıkları ziyarette, şoför esnafını birbirine şikayet ederek, dedikodu yaptıklarını, Zonguldaklıları ülkenin en pahalı su ve çöp hizmetine mecbur bıraktıklarını, tek bir proje üretmeyerek, merkezi hükümetin projelerini kendi icraatı gibi pazarlamaya çalışmalarını iddia ederek, birçok konuda CHP’lileri eleştirdiler.

CHP Grubu’nun; 2009 yerel seçimlerinden bu yana sayısız skandala imza attıklarını, basiretsizlik, dirayetsizlik ve şark kurnazlığı konusunda sınırları zorlamaya devam ettiklerini ifaden AK Parti Grubu’nun açıklamasında, şu görüşlere yer verildi:

“YANDAŞ MÜTEAHHİTLERİNİN RANTINI İDAME ETTİRMEYE ÇALIŞIYORLAR”

“Mülkiyet problemi ve çarpık kentleşmenin önüne geçmek amacıyla dönemimizde başlatılan Islah İmar Planlarını rafa kaldırarak, yandaşlarına bireysel imar kıyaklarına konsantre olan Meclis üyeleri, ilave kat rantı bölüşme konusunda ustalaşmışlardır. Dönemimizde başlatılan TOKİ hamlesini durduran, Bağlık Toplu Konutları hikâyesiyle hemşehrilerimizi avutan yöneticiler; TTK ve TOKİ girişimiyle başlatılan projeye destek değil, köstek olmaktadır. Vatandaşla, TTK ve TOKİ’yi karşı karşıya getirmek için elinden geleni yapan CHP’lilerin asıl hedefi, kaliteli ve ucuz konut arzının önüne geçerek, yandaş müteahhitlerinin rantını idame ettirmektir. Fevkani Köprüsü konusunda olası bir felaketle ilgili her türlü belirti ve uyarı mevcut olmasına rağmen, belediye yönetimi, ipe un sermekte, alternatif proje geliştirmek yerine Köprüaltı esnafına dalkavukluk yaparak, oy devşirme peşindedir. Ulaşım sistemimizde hem kullanıcıları, hem de hizmet verenleri çileden çıkaran sorunlar teşhis edilmiş olmasına rağmen, Ulaşım Master Planı çalışmalarını başlatmayan yönetim, taksi ve dolmuş durakları ziyaretlerinde dedikodu yaparak şoför esnafımızı birbirine şikâyet etmektedir. Göreve geldiklerinden beri yaptıkları zamlarla Zonguldaklıları ülkenin en pahalı su ve çöp hizmetine mecbur bırakanlar, 2014 yılı tarifelerine zam yapmayarak hemşehrilerimizi kandırabileceklerine inanmıştır.”

“ŞARK KURNAZLIĞINI İLKE EDİNMİŞLER”

“Kurumu borç batağına sürükleyen yöneticiler, hazırladıkları bütçe ve programda 2014 yılına dair umut verecek tek bir proje dahi yazamamıştır. Tamamen merkezi hükümet projesi olan doğalgaz çalışmasını, AK Partili Sayın Vekillerimizin yardımı ve İller Bankası kredisiyle gerçekleştirilen; arıtma sistemi ve asfalt çalışmalarını kendi icraatı gibi pazarlamaya çalışmaları ayrı bir garabet olarak önümüzdedir. İşportacıyla mücadele ettiği için hastanelik olan Zabıta Müdürü, bu defa haksız taleplerle gelen kişilere ‘hayır’ dediği için hakarete uğramış, belediyeyi yönetenler ise, bu şahısları makam katında ağırlamıştır. Islah İmar Planları, TOKİ Projesi, Fevkani Köprüsü, Ulaşım Master Planı gibi kentimizdeki yaşam kalitesini doğrudan etkileyecek tüm konularda; belediyeyi yönetenler, şark kurnazlığını ilke edinmişlerdir. İnisiyatif alarak, sorun çözmek, proje üretmek yerine, dalkavukluk ve dedikodu yaparak, vatandaş ve kurumları karşı karşıya bırakan CHP’liler, kenti uyuturken, kendi rantiye gemilerini yürütmektedirler. Kendilerince kurnaz geçinen bu yöneticiler, 2014 seçimlerinde güneşin balçıkla sıvanmayacağını elbette görecekler. Ulu Önderimizin aziz hatırasını sömürmeyi gelenek haline getiren CHP ailesinin İl Başkanı’nın 10 Kasım’ı kutlayan demeci ve sağına soluna bakmadan yönelttiği katılım suçlaması ise, Zonguldak teşkilatının ve belediye yönetimlerin çapsızlıkları ve şark kurnazlıkları üzerine adeta tüy dikmiştir.”
Editör: Pusula Gazetesi