Gündeme ilişkin basının sorularını da yanıtlayan Başkan Furat, özellikle Cumhurbaşkanlığıyla ilgili olarak; “Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerimizle, il başkanları toplantısında bizzat arkadaşımızla görüştük ve Cumhurbaşkanı Adayımız Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı görmek istediğimizi söyledik. AKP dışındaki tüm partileri Prof. Dr. Haberal’ın kucaklayacağını düşünüyoruz” dedi.

Zonguldak Milletvekili Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Cumhurbaşkanlığı için önünde hiçbir engeli olmadığını ifade eden İl Başkanı Halil Furat, Cumhurbaşkanlığıyla ilgili şunları söyledi:

“CHP olarak şuanda, Cumhurbaşkanlığı seçimlerini düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Zonguldak’tan birinci parti çıkmayı hedefliyoruz. Genel Başkanımız Kemal Kılıçdaroğlu ve Parti Meclisi üyelerimizle Ankara’da yaptığımız il başkanları toplantısında bizzat arkadaşımızla görüştük ve Cumhurbaşkanı Adayımız Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı görmek istediğimizi söyledik. Hocamız istemiyor ama biz Prof. Dr. Haberal’ı Cumhurbaşkanı olarak görmek istiyoruz. Belediye başkanlarımız, belediye meclis ve il genel meclisi üyeleri olarak bizim Cumhurbaşkanı Adayımız Prof. Dr. Mehmet Haberal’dır. Başbakan merhum Bülent Ecevit’te kendisine geçmişte Cumhurbaşkanlığı’nı teklif etmiş, ancak Prof. Dr. Mehmet Haberal milletvekili olmadığı gerekçesiyle etik olmayacağını düşünerek bu teklifi kabul etmemişti. Zonguldak Milletvekilimiz Prof. Dr. Mehmet Haberal’ın Cumhurbaşkanlığı için şu an önünde hiçbir engel yok. AKP dışındaki tüm partileri Prof. Dr. Haberal’ın kucaklayacağını düşünüyoruz. Prof. Dr. Mehmet Haberal’ı sadece CHP’lilerin değil, MHP’liler tarafından da sıcak ve takdirle karşılanacağını düşünüyoruz. Cumhurbaşkanlığı konusunda durum o yöne doğru gidiyor. MHP’nin Cumhurbaşkanlığı konusunda uzattığı zeytin dalının altında bunu görüyoruz. Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde Prof. Dr. Mehmet Haberal’la Zonguldak halkı olarak beraber sürece gireceğiz. Kendisi bilim adamı olduğunun altını çiziyor ve ülkemize bu yönde hizmet edeceğini belirtiyor. Biz kendisine saygı duyuyoruz ama Türkiye’nin Haberal’a ihtiyacı varsa, Haberal hocamızın da bu sorumluktan kaçmayacağını da biliyoruz. Hocamız görev insanıdır. Verilen her türlü göreve ülkemiz adına katkı sağlar. Bu görev kendisine verilirse, en ideal adaylardan birisi olur.”

İL GENEL MECLİSİ VE BELEDİYE

MECLİSİ ÜYELERİMİZ ÇALIŞIYORLAR

Yerel seçimlerin ardından yoğun bir çalışma içerisine girdiklerini ifade eden Furat: “İl Genel Meclisi Üyesi arkadaşlarımız hepsi kendi alanlarında uzman arkadaşlardır. Hepsi bu şehrin sorunlarını bilen, muhtarlık yapmış, her kademede çalışmış arkadaşlarımızdır. Zonguldak’ın birçok sorunları var ve arkadaşlar bu sorunları biliyorlar. En büyük sorunumuz geçmiş senelerden itibaren yaz aylarında yaşadığımız su sorunudur. Bunların biran önce giderilmesi gerekiyor. Bizim gurubumuzun iktidar partisi gurubuna katkı vererek tavsiyelerimiz olacak. İkinci en büyük sorun çöptür. Hem barındırılması hem de toplanması adına sorunlar yaşanıyor. Biz bu sorunu her gurup toplantısında hemen hemen dile getiriyoruz ama bütün köy muhtarlarından aldığımız yanıt konteynırların yetersiz olduğu ve haftada bir gün toplanması. Biz her zaman olduğu gibi olumlu muhalefetimizi il genel meclisinde de sürdüreceğiz. Yapılan bütün işlere katkı vereceğiz.

EREĞLİ YOLUNDA CİDDİ BİR SORUN VAR

Gördüğümüz bir diğer sorun; Ereğli yolunda 3-4 köye bağlanan bir yol var. Bu yol hem giriş çıkış itibariyle çok ters durumda ve kazaların yoğun bir şekilde olmasına sebebiyet veriyor. Üçköy, Cemaller, Elmacık ve Tepeören Köy kavşaklarının alt geçidi var. Ama bunu trafiğe katkı sağlaması açısından yapmamışlar. Çok dar bir alt geçit. Geçmiş yönetimde arkadaşlarımız da aynı şekilde bunu dile getirdiler. Bu dönem bunun düzeltilmesini istiyoruz. Geçen yıl Karayollarının burası için özel bir düzenleme yapacağı söylenmişti.

İKTİDAR PARTİSİ MÜSAADE EDERSE

PROJELERİMİZİ HAYATA GEÇİRECEĞİZ

Önümüzde hedeflerimiz var ve seçimler sırasında vatandaşa sunduğumuz projeler var. İktidar partisi müsaade ederse bunları hayata geçireceğiz. Zonguldak Valimizde bu işlere katkı verir ve yapılmasının önündeki engelleri kaldırırsa hemen bu işlerin yapılabileceğinin sözünü zaten verdik. Lavuar alanıyla ilgili TTK ile yapılması gereken bir anlaşma söz konusu. Aynı zamanda eski çöp döküm alanının olduğu yerde yeni bir proje yapılmak isteniyor. Orası da Vali Beyin imzasına kadar geldi ve imzanın ardından proje hayata geçecek. Fenere yapılacak seyir terasları ve rekreasyon düzenlemesi var. Belediye Başkanımız zaten önünde sıkıntı olmayan projeleri anlattı. Pazaryeri ve mezarlık projesi rutin bir şekilde yürüyor. Belediye Meclis Üyesi arkadaşlarımız çok genç ve çalışkanlar. Güzel projeler yapmaya çalışıyorlar. Barajdaki giderleri düşürmek adına, Zonguldak halkına ucuz su sağlamak adına enerjiyle ilgili bir çalışma yapıyorlar. Bir firmayı davet ettiler. Su akışına göre bir santral kurarak enerji elde edilebilecek bir projeyi hayata geçirmeye çalışıyorlar. Belediyemizin öncülüğünde inşallah kız ve erkek öğrenci yurdu yapacağız. Belediye meclis üyesi arkadaşlarımız bu konuda araştırmalar yapıyorlar. İmarla ilgili, belediye bütçesini daha rantabl hale getirmekle ilgili komisyonlarda arkadaşlar çalışıyorlar.”

BAŞKANLARIMIZIN UFKUNU AÇMAK

ADINA ESKİŞEHİR’E SEYEHAT EDECEĞİZ

Cumhuriyet Halk Partili Belediye Başkanlarıyla Eskişehir Belediyesi’ni ziyaret edeceklerini ve Eskişehir’de yapılan hizmetleri yerinde göreceklerini ifade eden CHP İl Başkanı Halil Furat: “Belediyecilik anlamında katkı sağlar düşüncesiyle Belediye Başkanlarına Eskişehir seyahati tertip ediyoruz. 6 Mayıs’ta genel merkeze gittik ve bütün belediye başkanlarımız, ilçe başkanlarımızla beraber Genel Başkanımızı ziyaret ederek gurup toplantısına katıldık. Orada çok gurur verici olaylar yaşadık. Çok önemli başarılar kazanan iller arasına girdik. Gerek Genel Başkanımız gerekse Genel Merkez Yöneticileri bizi tebriklerle karşıladılar. İnşallah Cumhurbaşkanlığı seçiminde de aynı tabloyu onlara yaşatmak istiyoruz. İnşallah ayın 22’sinde de Eskişehir’e bir seyahat yapacağız. Belediye Başkanlarımızın ufkunu açmak adına, orada yapılan belediye hizmetlerini takip edeceğiz. Belediyecilik adına brifing alacağız. Yapılan hizmetleri yerinde görme fırsatı bulacağız” dedi.


Editör: Pusula Gazetesi