Zonguldak´ta gönüllü gençler, Kozlu&[#]8217;da bulunan sahili temizledi. Temizleme çalışmalarının yapıldığı sahile gelen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş, "En güzel temizlik kirletmemek" dedi.


Özel bir şirkette çalışan Sezgin Hızarcıoğlu tarafından başlatılan ve internet ortamında duyurulan Kozlu Sahili´ni temizleme çalışmalarına katılım olmaması katılımcıların tepkisini çekti. Sahili temizleme çalışmalarına belediye işçileri, gönüllü gençler, ulusal ve yerel medyada çalışan gazeteciler katıldı. Tıbbi atıkların dahi bulunduğu sahilde ellerine eldiven takan gazeteciler temizleme çalışması yaptı. Çalışmanın yapıldığı alana gelen Kozlu Belediye Başkanı Ali Bektaş ise sahilin düzenlenmesine yönelik hazırlanılan proje ile sahilin daha da güzel bir hal alacağını söyledi.


Başkan&[#]8217;dan itiraf


Sahilde bulunan çöplerin sorumlularının kendisi de dahil bu zamana kadar göreve gelen belediye başkanlarının olduğunu dile getiren Bektaş, hatalarını telafi edeceklerini belirtti. En iyi temizlemenin kirletmemek olduğunu ifade eden Ali Bektaş, "İtiraf ediyorum. Burada ben de dahil gelmiş geçmiş tüm belediye başkanları suçludur. Zonguldak ve Kozlu belediye başkanlığı görevine gelen tüm belediye başkanları bu işte sorumludur. ´Paramız yoktu´ bahanemiz olamaz. En azından hatamızı telafi edecek durumda çalışma yapmalıyız ki bunu da yapacağız. Zonguldak´ın en güzel sahili Kozlu´da var. Kozlu´ya yapacağımız sahil projesi ile Zonguldak´ta dahil herkes, kendisini bu projeye göre ayarlayacak ve kendini değiştirmek zorunda kalacak. Çünkü bizim insanlarımızın önünde bir örnek yok. Bir doğa bu kadar haince ve hunharca kullanılmamıştır. Cezamız ne ise razıyız buna. Ama burayı tekrar düzeltme şansı var. En iyi temizlik kirletmemektir. Bir başka Kozlu yada Karadeniz yok, sahip çıkalım yoksa torunlarımız bize sadece beddua ederler" dedi.

Başkan Bektaş, toplanılan çöp poşetleri önünde hatıra fotoğrafı çektirilmesi talebine ise "Bu aslında bir ironi. Ben suç delillerimle birlikte fotoğraf çektirmiş oluyorum. Fotoğraf falan çektirmiyorum" diyerek esprili yanıt verdi.
Editör: Pusula Gazetesi