Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı Belediye Meclisi Üyeleri Fuat Kalaycı ve Olcay Aydın’la birlikte, Çaycuma Belediyesinin şirketi ÇAYBEL tarafından, TPAO’nun talebi üzerine, Hatay Mustafa Kemal Üniversitesi kampusuna yapılan 60 deprem konutunun şantiyesini ziyaret etti. Tamamı teslim aşamasına getirilen konutları gezen Kantarcı, “Çok başarılı bir çalışma oldu. Çok duygulandım. Çok mutlu ve huzurluyum. Emeği geçen tüm arkadaşlarıma sonsuz teşekkür ediyorum.” dedi. Kantarcı’nın geçici Rektörlük binasında ziyaret edip bir süre görüştüğü HMKÜ Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Mehmet Turan, Prof. Dr. ve Erhan Yenigil, Prof. Dr. Erdin Can konutlara idari personelle öğretim üyelerinin yerleştirileceğini, yapılan hizmetin üniversitenin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından son derece önemli olduğunu söyleyerek Başkan Kantarcı’ya teşekkür etti.
PROF. TURAN: “YAPTIĞINIZ BU HİZMET ÜNİVERSİTEMİZİN SÜRDÜRÜLEBİLİRLİĞİ AÇISINDAN ÇOK ÖNEMLİ”
Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Turan, “Bu depremde en çok hasarı ne yazık ki Antakya aldı. Diğer yerlerin 3-4 katı yıkım oldu. Üniversite kampusumuzda çok büyük hasar yok ama birçok öğretim üyesi ve öğrencimizi kaybettik. Neredeyse tüm öğretim üyelerimizin konutları yıkıldı. Barınacak yerleri olmayan hocalarımız ya tayin istiyor, ya da istifa ediyor. Onları bir şekilde burada tutmamız gerekiyor. O açıdan yaptığınız bu hizmet üniversitemizin sürdürülebilirliğini sağlamak açısından çok önemli.” dedi.
PROF. TURAN: “BU KONUTLARI ÜNİVERSİTE HOCALARIMIZA TAHSİS EDECEĞİZ”
Özellikle Tıp Fakültesi’ndeki hizmetlerin sürdürülebilmesi için yapılan konutların yaşamsal önemde olduğunu söyleyen Prof. Turan, “Eğitimi uzaktan da olsa önemli ölçüde çözebiliyoruz. Ama kentin deprem sonrası neredeyse ayakta kalan tek sağlık tesisi olan Tıp Fakültemizin hizmetlerini sürdürmesi halk sağlığının korunması açısından yaşamsal önem taşıyor. Sizin yaptığınız, benzerlerine göre son derece konforlu ve kullanışlı olan bu konutları diğer personelimizin yanı sıra Tıp Fakültesinde görev yapan hocalarımıza da tahsis edeceğiz. Bize böyle bir olanağı sunduğunuz için size ve Türk Petrolleri Anonim Ortaklığı (TPAO) yönetimine çok teşekkür ediyorum. Çaycuma halkına da selam ve sevgilerimi yolluyorum.” dedi.
KANTARCI: “DEPREMİN HEMEN ARDINDAN HAREKETE GEÇTİK”
Depremin hemen ardından konutların tasarımı için harekete geçtiklerini söyleyen Çaycuma Belediye Başkanı Bülent Kantarcı, “Kısa sürede tasarımızı hazırladık’ prototiplerini yapıp kurduk. TPAO’dan talep gelince de hızla harekete geçip, bir buçuk, iki ay gibi kısa sürede tamamlayarak teslim aşamasına getirdik. Ülkenin en kuzeyindeki orta ölçekli bir ilçe belediyesinin, en güneyindeki afet bölgesine yardıma koşması çok önemli. Çok duyguluyum. Bize bu gururu yaşatan başta personelimiz olmak üzere emeği geçen herkese teşekkür ediyorum.” dedi.
KANTARCI: “BİZDEN 50 KONUT İSTENDİ, BİZ 60 KONUT YAPTIK”
Konut alanını gezip yapılan işleri inceleyen Başkan Kantarcı, “Aslında TPAO’nun bizden talebi 50 konuttu. Biz bir yardım kampanyası ile 60 konut yaptık. Bizle dayanışma içinde fazladan 10 konutun yapılmasını sağlayan Yurtbay Seramik’e, Almanya’daki kardeş kentimiz Lennestadt’ta başta belediye ve uyum meclisi olmak üzere katkı sunan tüm kurumlara çok teşekkür ediyorum. Birer konutu da şirketimiz ÇAYBEL ile naçizane kendim yaptırdım. Çok başarılı bir çalışma oldu. Kalan son iki konuta da bağışçı bekliyoruz. Çok mutlu ve huzurluyum.” dedi. Başkan Kantarcı’nın gezi ve ziyaretlerinin bir bölümüne CHP önceki dönem Hatay Milletvekili Serkan Topal da eşlik etti.